Fashion

Fashiontwins @ Boutyq show

Jaja, de AIFW is weer begonnen. Althans, woensdag eigenlijk officieel, maar dinsdagavond kregen we al een voorproefje op het KNSM eiland in Amsterdam.

Daar vond de 3e editie van Boutyq plaats.

In de uitnodiging stond ''hosted by Peaches Geldof.'' Genoeg reden voor een feestje, dachten de Fashiontwins.

In een raw-chique waardige outfit tuften we op Eveliens scootertje naar het event. En we waren niet de enige. Bloggers, celebs, Bsterren, journalisten en nog meer celebs hadden zich massaal verzameld in het broeierige pand op de KNSM laan om de nieuwe collecties van de Nederlandse Francisco van Benthum en de Britse Adam Entwisle te bewonderen.

Voordat de show begon kregen we overheerlijk macarons voorgeschoteld, maar daar kan alleen Evelien over meepraten. Terwijl Eveline de verleiding van het kleine, ronde koekje kon weerstaan, pikte de andere Fashiontwin er stiekem twee tegelijk. En dat tot twee keer toe, mmmm!


De presentatie beloofde heel wat, maar ach, het blijft Nederland... Een stotterende Peaches stamelde ongeveer 30 seconden in de microfoon en ook Marvy leek niet erg op haar gemak als presentatrice, maar het model stal wel de show in een fab. G-star Raw jurk.

En dan de show: Francisco van Benthum showde zoals we van hem gewend zijnstukken van hoog niveau in een neo-sport style inclusief soepelzittende pakken, transparante tops en jasjes van hoogglans stoffen, goed afgestyled met gepolijste modellenhoofden die hier en daar een tatoo droegen. (We like!) De voornaamste reden om na twee jaar van afwezigheid weer een show te geven in zijn thuisland was de lancering van zijn 2e en 3e lijn: 'Van Benthum' en 'FVB'. Deze ontwerpen gaan we dus echt terug zien in de Nederlandse stores. Hoera voor de Nederlandse man, die nog wel wat modehulp gebruiken kan!

Over de in NL vrij onbekende Adam Entwisle kunnen we kort zijn: niet slecht! Zijn collectie was een mix van jaren '80 chique (gevulde schoudertjes, harde kleuren, catsuits) gecombineerd met spacy verfspatprints,asymmetrische jumpsuits, jurken en jassen gegoten in draperieen. De kleuren: veel zwart, kobaltblauw, grijs en een kloddertje rood. Daar zouden we best een jurkje of trenchcoat van willen hebben.

boutyq
Van Benthum show en Adam Entwisle (rechts, met baard en tattoo op arm)

boutyq


Mooie modellen backstage @ Boutyq & Fashiontwins op de pic. met Peaches (we konden het niet laten)

boutyqDe sterretjes van de avond

Deel dit artikel
Back to top