Fashion

Boutyq showt collecties in stromende regen

Heel even leek de Boutyq show gisterenavond in het water te vallen, met een catwalk gevestigd in de binnentuin van het Dylan Hotel in Amsterdam. Maar de aanwezige gasten die waren uitgetrokken om de show van Francisco van Benthum, Unconditional en Jeroen van Tuyl te bekijken, hielden ondanks de regen positieve spirit. Net als de ontwerpers!

Toen de voorbereidingen voor de Boutyq show nog in volle gang waren en Fashionscene een kijkje achter de schermen mocht nemen, leek er ‘letterlijk’ geen vuiltje aan de lucht. Tijdens de generale repetitie liepen de modellen –sommige nog een tikkeltje onzeker- door de binnentuin van het chique Dylan Hotel die voor de gelegenheid was omgetoverd tot catwalk.

Boutyq 2011 juli

En in de kleedruimtes werden door mannelijke modellen nog de laatste outfits doorgepast terwijl kleders en kleedsters de laatste instructies kregen.

Boutyq 2011 juli

Boutyq 2011 juli Boutyq 2011 juli

Boutyq 2011 juli

Twee uur later begon de Boutyq show in een hele andere setting. Want: regen kwam met bakken uit de hemel. Maar het uitgedoste modepubliek hield op een paar mensen na, stug vol. (Zelfs toen niet de pannetjes, maar zij nat werd tijdens het bekijken van de show). Net als de ontwerpers die hun creaties zelfverzekerd de catwalk opstuurden en de regen gebruikten als een extra dimensie aan hun kleding.

Boutyq 2011 juli

Als eerste aan de beurt was Francisco van Benthum die mannelijke modellen de catwalk opstuurde onder muzikale begeleiding van de band Moke die ook de tunes verzorgde tijdens het Clark event. Net als de rest van zijn collecties, kenmerkten traditionele details uit de mannenmode zijn spring/summer 2012 collectie. Daar gaf de ontwerper een twist aan door te spelen met de lengte van klassieke pantalons die tot de enkel reikten -of toepasselijk werden opgerold- en asymmetrische overhemden die aan de voorkant langer waren dan de achterkant.

Boutyq 2011 juli

Daarna startte de show van Unconditional tijdens Boutyq, met de beats van het nummer 'Better Than Love' van Hurts. Terwijl het steeds harder ging regenen, showde het internationale mannnen- en vrouwenlabel Unconditional een stoere collectie waar hangende silhouetten, die ‘naar boven werden gehaald’ met jarretels en kledingstukken waarin bretels zijn verwerkt, de boventoon voerden.

Boutyq 2011 juli Boutyq 2011 juli

Als last but not least -want aandacht voor de catwalk van Boutyq was er nog steeds volop – was het Jeroen van Tuyl die zijn mannencollectie showde met overhemden  die gecombineerd werden met bij voorkeur linnen broeken of een pak op een quasi-nonchalante manier.

Boutyq 2011 juli

De combinatie van mooie collecties, de stromende regen en de sportieve houding van iedereen, maken van Boutyq een modemoment om niet te vergeten!

Wat vind jij van de collecties van Francisco van Benthum, Unconditional en Jeroen van Tuyl?

(Door:Evelien)

Deel dit artikel
Back to top