Fashion

Mercedes-Benz Dutch Fashion Foundation Awards

Yeah, we hebben er een nieuwe Nederlandse modeprijs bij! Op 1 november vindt in de Beurs van Berlage voor het eerst de uitreiking van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Foundation Awards plaats. Wat het voor prijs is? Een eerbetoon aan onderscheidend ontwerptalent in de nationale mode-industrie.

Spijkers en Spijkers: 1 van de 12 pre-genomineerdenEn de hoofdprijs van de Awards is niet gering: met 25.000 euro moet een Nederlandse ontwerper met internationale potentie op weg worden geholpen met het in de markt zetten van zijn/haar label. Verder is er bij deze nieuwe modeprijs ook aandacht voor de best dressed; een selectie van Nederlandse ontwerpers kiest de Bestgeklede Man en Vrouw van het jaar.

Op dit moment is er een lijst van 12 pre-genomineerden bekend gemaakt. Jan Taminiau, Francisco van Benthum, Mada van Gaans, Spijkers en Spijkers, Monique van Heist, Oscar Suleyman, Hans Ubbink, Percy Irausquin, Klavers van Engelen, Jeroen van Tuyl, G+N en Daryl van Wouw staan allen op deze lijst. ‘Honorary member of the international jury’ Maria Luisa Poumaillou (modekenner pur sang & eigenaar diverse fashion stores) kiest uit deze 12 de 7 finalisten die op 1 november hun collectie in de Beurs van Berlage mogen showen. De ontwerper met de meeste kans om internationaal door te breken zal vervolgens tot winnaar van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Foundation Awards worden gekroond.

Het zal mij benieuwen wie er met de hoofdprijs aan de haal gaat. Ik houd je op de hoogte! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top