Fashion

Deze vliegtuigmaatschappij weigerde meisjes in een legging mee op een vlucht

Het volgende nieuws bevestigd wel weer dat een vrouwenlichaam nog wel degelijk als iets seksueels wordt gezien. Een vliegtuigmaatschappij weigerde namelijk vrouwen en meisjes mee te nemen in het vliegtuig omdat ze leggings droegen… Leggings! Het moet toch niet gekker worden.

Het gaat hier om de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij United Airlines. Ze worden van body shaming en seksisme beschuldigd, en dat is niet zo vreemd. United weigerde vrouwen mee op een vlucht, maar dit is nog niet het enige. Ze weigerde ook een 10-jarig meisje met een legging aan! Maar… Leggings zijn toch hét kledingstuk die iedereen het liefst draagt in het vliegtuig? 

Activist Shannon Watts was de eerste die #LeggingsGate, zoals deze gebeurtenis nu wordt genoemd op social media, meemaakte. Ze was er zelf aanwezig en twitterde er op los om de wereld op te hoogte te stellen. 

Onthoud: dit zeggen ze dus ook over een 10-jarig meisje… Hierna ontplofte Twitter van de boze reacties, maar ook van enkele mannen die vonden dat dit totaal niet seksistisch was. Ook celebrities als Chrissy Teigen, William Shatner en Sarah Silverman reageerden hierop.

De luchtvaartmaatschappij probeerde zichzelf te verdedigen na het lezen van alle woedende tweets. Ze vertelden de boze mensen op het internet dat ze het recht hebben om iedereen in het vliegtuig te weigeren die zich niet aan de dress code houdt… Uiteindelijk mocht het meisje meevliegen nadat ze een jurk over haar kleding had aangetrokken, maar de andere twee vrouwen mochten niet mee, omdat ze geen andere kleding aantrokken. 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top