Fashion

Backstage drukte bij Boutyq

Amsterdam International Fashion Week is officieel voorbij, maar afgelopen dinsdag kregen we nog een fijne afsluiter met alweer de vierde editie van Boutyq! Fashionscene nam voordat de show begon ook een kijkje backstage, waar de designers in alle drukte bezig waren met de voorbereidingen.

Boutyq is hét styleplatform waar fashion en design één worden. Tijdens deze vierde editie showden niet 2 designers, zoals in de vorige edities, maar 4 ontwerpers hun collectie. Extra druk, maar dat mag de pret niet drukken! De Nederlandse ontwerpers Francisco van Benthum en Jeroen van Tuyl lieten hun mannenlijn zien, Jan Boelo en het internationale Unconditional showden hun dames- en herencollectie.

Backstage report

Op ons stalen ros vertoeven we ons dinsdagmiddag richting Loods 6, waar ’s avonds het evenement zal plaatsnemen. De goodiebags worden net op de stoelen gezet en backstage zijn de voorbereidingen al in volle gang. De haarstylisten krijgen aanwijzingen van de Creative Director of Style van Wella Nederland, Jeffrey Janssen, en de designers zijn druk bezig met het doorpassen van de kleding.

Boutyq Backstage

Bij Jan Boelo is een model een prachtige, zwarte jurk met veel lagen aan het passen, terwijl we aan de andere kant bij Francisco van Benthum en Jeroen van Tuyl kunnen genieten van mannelijke modellen in hun onderbroek. Het Londense label Unconditional zat in een hoekje verstopt achter de MAC make-up afdeling.

Over een kleine twee uur zal de zaal vollopen met modegoeroes en BN'ers. De designers hollen van hot naar her en de Wella stylisten zijn druk in de weer. We verplaatsen ons weer naar de zaal en wachten in spanning de show af!

benthum Boelo

Francisco van Benthum / Jan Boelo

Voor de tweede keer laat Francisco van Benthum zijn collectie White Label zien, met veel strakke lijnen en dandy mannen. Nieuwkomer Jan Boelo laat modellen in zijn zwarte glamour collectie over de catwalk lopen. We zien duidelijk wat Balmain invloeden - waar hij stage heeft gelopen - in de ontwerpen terug, zoals de jurk die we backstage al hadden gespot. We like!

Unconditional Tuyl

Unconditional / Jeroen van Tuyl

Amsterdam kreeg de primeur voor de nieuwe stoere en Britse collectie van Unconditional. We zien wollen breisels en gladde stofjes langskomen. Bij Jeroen van Tuyl zien we veel grafische prints van gebroken glas. Nette mannen, strak in pak!

(Tekst: Liset)

Deel dit artikel
Back to top