Fashion

Catwalk trends fall/winter 2011

Modejournalisten lopen graag op de zaken vooruit, zoals je wel weet. Hoeveel we ook genieten van het zonnetje en de pas geshopte zomergarderobe; stiekem zijn we al bezig met de trends voor komende winter. Wij spotten voor jou de grootste fall/winter 2011 trends, vers van de catwalks in New York, Londen, Milaan en Parijs!

1. De nieuwe nostalgie

Duik voor de juiste winterlooks maar alvast de geschiedenisboeken in, want de designers lieten zich door verschillende decennia inspireren. Van fifties twinsetjes tot kleurrijke seventies glamour. Oh oh, die goeie ouwe tijd.

nostalgie trend collage


Prada, John Galliano, Bottega Veneta en Gucci.

2. This is the remix

Kun je niet kiezen tussen leer, pailletten, fake fur, katoen of wol voor je look? Draag alle materialen dan gewoon over elkaar heen! Tip: houd met een laagjesoutfit wel het silhout in de gaten. Draag er bijvoorbeeld een tailleriem overheen of combineer lossere items met nauwsluitende stukken.

textuurmix trend collage


Marni, Fendi, Vivienne Westwood en Sonia Rykiel.

3. Sssexy sssisser

De snakeskin print is hard op weg de luipaardprint van z'n troon te stoten. Designers gaven vooral hun jassen en schoenen een dierlijk tintje, maar wij zijn net zo gecharmeerd van de subtiele slangenprintjes in Chloé's collectie.

snakeskin trend collage


Chloé, Gucci, Prada en Missoni.

4. Kuisheid 2.0
Niks minirokjes en diep decolleté. Komend najaar zijn de silhouetten lang en schiet de halslijn omhoog. Met Peter Pan kraagjes en maxirokken wordt zo'n beetje het hele lichaam bedekt, maar in combinatie met uitgesproken prints is er van een saaie outfit geen sprake.

kuise dames collage trend


Jonathan Saunders, Dries van Noten, Miu Miu en Rodarte.

5. Do it like a dude

Meer dan ooit tevoren zagen we modellen in op menswear geïnspireerde outfits over de catwalks paraderen. Mocht je niet voor de complete jongenslook willen gaan, dan voldoet een goed gesneden colbert ook al.

boy trend collage


Dolce & Gabbana, Acne, Balmain en Diesel Black Gold.

6. Who's the boss?

Veel designers trokken voor hun nieuwste collecties de stoute schoenen aan en kozen voor dominatrix en SM-achtige outfits. Het leer, de bondageconstructies en de transparante stoffen vlogen je bij enkele collecties zelfs om de oren. Not safe for work!

dominatrix trend collage


Alexander McQueen, Louis Vuitton, Mugler en Giles.

7. Geen grijs muisje

Na de kleurenexplosie van het spring/summer 2011 seizoen hadden veel designers er de behoefte aan om het qua kleur wat rustiger aan te doen. Naast zwart en wit, was vooral grijs een populaire tint. Houd het geheel interessant door met verschillende materialen te spelen, of voeg er wat statement accessoires aan toe.

grijs collage trend


Michael Kors, Haider Ackermann, Chanel en Calvin Klein.

8. Vicieuze cirkel

Geometrische vormen waren er in overvloed: ruiten, vierkanten en vooral de cirkels vielen erg op. Vooral van Stella McCartney's grote pailletten zijn we fan. Jean-Charles de Castelbajac gaf nog eens zijn eigen twist aan de stippentrend, door complete 101 Dalmatiërs-outfits te ontwerpen.

cirkel trend collage


Stella McCartney, Diane von Furstenberg, Marc Jacobs en Jean-Charles de Castelbajac.

9. De breedte in

Als je fan bent van de skinny jeans, moet je die vooral lekker blijven dragen. Maar de fall/winter 2011 shows beloven toch echt de terugkomst van de wijdere broek. Gespot in de meest uiteenlopende modellen en uitgevoerd in leer, denim, wol of zijde zijn deze broeken een welkome verademing voor degenen die het maar benauwd krijgen van de strakke exemplaren.

wijde broek trend collage


Chloé, Marc by Marc Jacobs, 3.1 Philip Lim en Adam.

10. Mellow yellow

Gelukkig lieten veel ontwerpers het vrolijke kleurenpalet van de spring/summer 2011 shows niet helemaal achterwege. De meest verrassende tint die we tegenkwamen? Geel! Prima te matchen met al dat wit, grijs en zwart dat we eerder al tegenkwamen.

geel trend collage


Givenchy, D&G, Victoria Beckham en Lanvin.

(Tekst: Joyce)

(Foto's: Style.com)

Deel dit artikel
Back to top