Fashion

AIFW trends: fall/winter 2011

Ondertussen zijn we helemaal hersteld en afgekickt van de aangename modegekte die de Amsterdam Fashion Week heet. Tijd dus om een balans op te maken en de tien grootste trends van de fall/winter 2011 editie op een rijtje te zetten!

1. Totally waisted

Veel gezien in de internationale pre-fall collecties en nu ook op onze eigen Amsterdamse catwalk gespot: de tailleriem. Door het accent op de taille te leggen, creëer je een vrouwelijk silhouet. Wil je het wat grootster aanpakken? Kies dan voor een (subtiel!) korset, zoals bij Individuals.
trends aifw fall 2011 totally waisted
Tony Cohen, Marloes Blaas, Supertrash en Individuals

2. Warmhoudertjes

De winterbestendige items waren bij sommige shows ver te zoeken. Gelukkig zijn er ook nog designers die weten hoe koud het kan zijn in Nederland en zij showden ons comfy mutsen, shawls en jassen.
aifw trends fall 2011 warmhoudertjes

SIS by Spijkers en Spijkers, Ready to Fish by Ilja Visser, Individuals en Velour

3. De bloemetjes buiten zetten

Bloemen hebben zon nodig om te kunnen bloeien, maar ook in tijden van vrieskou kun je je bedekken met bloemige prints. Dit seizoen hebben de prints een wat nostaligische touch en voeren kleuren als bruin, zwart en paars de boventoon.
aifw fall 2011 trends de bloemetjes buiten zetten

Supertrash, Marloes Blaas, Sage & Ivy en Hunkemöller

4. You've got the power

We zagen deze editie opvallend veel powervrouwen over de catwalk paraderen. Gehuld in leer, mantelpakken en op mannenkleding geïnspireerde outfits, zal niemand het nog wagen met jou te dollen!
aifw trends fall 2011 you've got the power

Supertrash, Individuals, Club Brillant en SIS by Spijkers en Spijkers

5. All that glitters

Wij zijn de laatsten die kledingadvies van de Toppers aan zullen nemen, maar met hun nummer Shine voorspelden ze toch een catwalkhit op de AIFW; glimmers deden het goed bij de ontwerpers. Voor eeninstant rode loper-effect is een (lange) jurk met de nodige glans en glitters de perfecte keuze. Houd de rest van je outfit wel wat rustig, want op een kerstboom lijken wil niemand.
all that glitters aifw trends fall 2011
Addy van den Krommenacker, Jan Taminiau Demi Couture, Jan Taminiau Haute Couture en Tony Cohen

6. Gothic, c'est chic

Of het door de hele vampierentrend in de film- en literatuurwereld komt weten we niet, maar veel looks hadden heel wat weg weg van een fashionable bloedzuiger. Laat voor deze sophisticated gothic look de neptanden achterwege en kies voor een simpele zwarte cape of lange zwarte jurk.
aifw trends fall 2011 gothic c'est chic
Bravoure, Individuals, Supertrash en Tony Cohen

7. Pijnlijk moment

Levensgevaarlijk, waren sommige accessoires die we voorbij zagen komen op de Amsterdamse catwalk. Van hoekige knotsen van ringen tot heuse snavels; met deze items dient voorzichtig om te worden gegaan.
aifw trends fall 2011 pijnlijk moment

Bas Kosters, The Green Fashion Competition, Gomes Esser en Roparosa

8. Ik blauw van jou

Deze hemelse kleur spotten we in iedere mogelijk schakering op de catwalk. Een frisse boost voor de doorgaans donkere wintergarderobe!
aifw trends fall 2011 ik blauw van jou

Elsien Gringhuis, SIS by Spijkers en Spijkers, Velour en Roya Hesam

9. Shake your tail feather

Zo trots als een pauw liepen modellen over de catwalk, met accessoires en kledingstukken die bedekt waren met veren in alle kleuren van de regenboog. Lekker exotisch, non?
aifw trends fall 2011 shake your tail feather

Hunkemöller, Supertrash, Bravoure en Bas Kosters

10. These boots are made for walking

Wie twee jaar geleden helemaal weg was van de lieslaarzen van Prada, kan z'n geluk niet op voor komende winter. Want naast de gebruikelijke pumps waren er ook veel hoge laarzen te spotten aan de voeten van de modellen. Van lieslaarzen tot afzaklaarzen en van degelijke boots tot peeptoes, alles kan. Zolang ze maar wel een beetje stoer zijn.
aifw trends fall 2011 these boots are made for walking
Individuals, Club Brillant, Marloes Blaas en Lhana Marlet

(Tekst: Joyce, Foto's: Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top