Fashion

Trend Report: de tulband

De tulband is een hit! Langzaam maar zeker werd dit mode-accessoire de afgelopen maanden steeds populairder en nu kunnen (en willen) we er niet meer om heen. De tulband is chique, stijlvol en ideaal voor een Bad Hair Day. Celebs zijn er dol op, nu jij nog!

We geven toe, je moet er wat lef voor hebben, maar als je de tulband aandurft, gooi je ongetwijfeld hoge ogen. Sterren als Salma Hayek, Solange Knowless en Kourtney Kardashian paradeerden al vrolijk met hun eigen tulbanden. En ook Kate Moss en ‘onze eigen’ Bridget Maasland kozen voor de classy turban.

Natuurlijk komt die trend ergens vandaan. Zo introduceerde Prada de tulband in 2007 al op de catwalk en deed Jean Paul Gaultier dat in 2009 nog eens dunnetjes over. Ook de Taiwanese designer Jason Wu voorzag de modellen in zijn show van hippe tulbands. En laten we vooral deel 2 van Sex and the City niet vergeten, waarin de meest bijzondere modemomenten voorbij kwamen.

Vind je de tulband nog iets te gewaagd? Dan kun je altijd voor de haarband met tulband look gaan. Hieronder in ieder geval wat kiekjes ter inspiratie!

Salma Hayek bij de show (SS2011) van Stella McCartney

Kourtney Kardashian met tulband op straat in New York. Daarover twitterde ze: ‘Everyones hating my turban look...just having a little fashion fun in new york! Its not that serious’

Solange Knowles

Bridget Maasland bij de modeshow van Ilja Visser

Tulbanden in de show (2007) van Prada

Kate Moss samen met Marc Jacobs bij het Met-gala in 2009

Een scene uit Sex and the City (2)

Tulbanden in de show (s/s2011) van Jason Wu

Tulbanden in de couture show (f/w2010) van Jean Paul Gaultier

Mode-icoon Eleanor Lambert (bedacht in 1940 de Best Dressed List) stond bekend om haar tulband-look.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top