Fashion

Trend report: maak het bont!

De modeshow van Chanel zat er vol mee: dikke outfits volledig gemaakt van bont. Maar niet alleen Karl koos voor deze najaarstrend. Alle grote modehuizen hadden wel een bont-item in hun collectie. Daarbij gold een regel: hoe dikker & opvallender, hoe beter.

‘You cannot fake chic, but you can be chic in fake fur’, zei Karl al na afloop van zijn Chanel show. De Duitse ontwerper koos ervoor om in zijn volledige collectie alleen maar namaakbont te gebruiken. En dat lijkt me een goede keuze. De Chanel-looks zagen er allemaal even goed uit en het bont was niet van namaak te onderscheiden.

Met Karl kozen meerdere modehuizen voor namaakbont, toch is er altijd nog een aantal dat beweert dat echt bont beter is. Wie er nu echt of namaakbont heeft gebruikt, weten we niet precies. Wel weet ik dat modehuizen als Viktor & Rolf, Versace, Valentino, Thakoon, Matthew Williamson, Lanvin en Armani bont lieten zien.

Blauw, rood, wit, grijs, bruin en zwart bont hebben we kunnen aanschouwen. Niet alles was even mooi natuurlijk, maar de bont-items bleken wel echte statement pieces. De looks waren allerminst bescheiden en af en toe was het alsof er een volledig beest over de catwalk wandelde.

Een bontjas is dus de nieuwe musthave voor het najaar en over-the-top is alleen maar goed...

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top