Fashion

Trend report: de jaren vijftig look

Een van de opvallendste trends voor het najaar is de jaren 50 look. Uit het niets verscheen de trend op de catwalk. Allereerst bij Louis Vuitton en Prada, maar later ook bij de andere modehuizen. Wat de trend inhoudt? Vrouwelijke vormen, wespentaille en wijd-uitlopende rokken en jurken.

Als je trots bent op je vrouwelijke vormen kun je er aankomende herfst zonder schaamte mee pronken. Borsten, billen en heupen krijgen namelijk de aandacht in kleding die ons doet denken aan de stijl van de jaren 50 en 60.

Bij deze trend horen geaccentueerde borsten (zoals Prada in haar show liet zien), maar ook wespentailles en hoge Brigit Bardot-achtige paardenstaarten. De rokken en jurken horen eigenlijk wijd uit te lopen, maar ook de kokerrok valt wat ons betreft nog binnen deze trend.



Hoewel de kleding nog niet eens in de winkels hangt heeft deze trend al een behoorlijke impact gehad. Het feit dat iets vollere modellen als Lara Stone en Doutzen Kroes weer op de catwalk liepen (in de show van Prada) had heel wat voeten in de aarde. Deze modellen worden normaal gesproken namelijk gezien als te fors voor de catwalk, maar mochten nu toch meelopen.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top