Fashion

Bloggerstyle: Giselle

Als er een taal is die fashionista’s wereldwijd spreken dan is het wel de taal van de mode. Toch zijn bloggers uniek op hun eigen manier. Maar wat is het dat hen zo uniek maakt? Waar komt de liefde voor mode vandaan? En hoe heeft hun achtergrond bijgedragen in het creëren van hun fashion sense? My roots, My style! laat wekelijks op Fashionscene zien hoe bloggers wereldwijd hun liefde aan de mode verklaren.

Giselle, een achtentwintig jarige fashionista, woont in Surrey, Engeland. Ze kan het nog goed herinneren dat haar moeder speciaal voor haar een jumpsuit maakte.Ze was toen pas drie jaar oud. Het duurde niet lang voordat ze de smaak van de mode te pakken had. “Toen ik vier was besloot ik niet alleen wat ik dagelijks wilde aantrekken, maar ook dat ik geen broeken meer wilde dragen”, zegt Giselle. De toon was hiermee gezet! Maar waar het vandaan komt weet ze eigenlijk niet. “Sommigen zeggen dat het mijn Italiaanse genen zijn.”

My roots, my styleHaar stijl is niet beïnvloed door de stad waar ze woont. Volgens Giselle ziet iedereen in Surrey er hetzelfde uit. “Joggingbroeken, simpele t-shirts en Uggs. Dat is niet mijn stijl.” Ze vindt zichzelf wel terug in de typisch Britse stijl; het excentrieke waar de Britse mode om bekend staat. “Ik hou ervan om bloempatronen te combineren met een mix van kleuren en hiermee kleding samen te voegen die eigenlijk niet samen gaat. Maar door het slim te stijlen er uiteindelijk een perfecte mix van te maken.” Giselle’s Britse roots spelen dus zeker een grote rol in haar liefde voor mode. Typisch haar stijl is dan ook een beetje van alles wat. “Ik hou van de Rockchick look, maar ik draag er dan wel kant bij om het zachter en vrouwelijker te maken. Hoewel, de laatste tijd verkies ik zwart boven kleur. En je zult me altijd op een paar hoge hakken zien” , aldus Giselle. Ook een leren broek en bontjas zijn essentieel in de beschrijving van haar persoonlijke stijl.

Fashion fades, only style remains the same.” Een beroemde quote van Coco Chanel. Ook Giselle kan zich hiermee identificeren. “De Chanel 255 tas is een stuk die nooit uit de mode raakt. Chanel heeft mij ook geleerd dat je, je altijd stijlvol kunt voelen. Het maakt niet uit wat je aan hebt. Zolang je maar niet iets kopieert waar je niet comfortabel bij voelt. Zelfvertrouwen maakt een stijl pas echt geweldig”, zegt Giselle.


Ook al is het jaren geleden dat Giselle de toon zette voor haar liefde voor mode. Ze voelt zich pas sinds kort een echte fashionista. “Niet zo lang geleden liep ik in de Topshop. Ik droeg een driekwart broek, rijglaarzen en blouse met ruches. Er stonden twee meisjes die elkaar aankeken en tegen elkaar zeiden: “Zij is een fashionista.” Ik hoorde het woord voor het eerst en dacht: “Wow, ik hou hier echt van!”

My roots, my style


Haar liefde voor mode verklaart Giselle door te werken in de modewereld. “Ik werk sinds drie jaar voor de Britse modeontwerpster Nicole Farhi. Ik heb erg veel plezier in mijn werk. Een hoogtepunt zijn haar shows tijdens de London Fashionweek. Sinds vorig jaar houd ik ook een blog bij waar ik dagelijks over mode post. Maar mijn liefde voor mode zou ik pas echt verklaren door het openen van mijn eigen vintagewinkel.”

Check voor meer fashionista's de blog: My roots, my style.

Voor meer over Giselle: www.styleofafashionista.blogspot.com

(Shomara Roosblad)

Deel dit artikel
Back to top