Fashion

Bloggerstyle: Tricia

My roots, My style! laat wekelijks op Fashionscene zien hoe bloggers wereldwijd hun liefde aan de mode verklaren. Deze week kun je lezen hoe het reizen naar verschillende landen Tricia een echte fashionista heeft gemaakt.

Als er iets is waar vrouwen graag de hele dag mee omringd worden, zijn het wel kleding en schoenen. Voor sommigen is het gewoon werk, zoals voor de eenentwintigjarige fotografe, model en blogger Tricia uit Quezon City, Filippijnen. Haar liefde voor mode verklaarde ze jaren geleden. “Toen ik op de basisschool zat droeg ik leggings met veel prints, mini Dr. Martens en jurkjes met strikjes en ruches. Destijds voelde ik me een vreemde eend in de bijt. Vooral in een land als de Filippijnen waar men comfort boven modieus verkiest. Maar tegenwoordig ben ik mijn moeder dankbaar voor haar klassieke en unieke kleding keuzes”. Het is dan ook haar moeder die haar stijl heeft beïnvloed. “Mijn moeder houdt van klassieke items en kleding die haar figuur flatteert. Ik ving dit op terwijl ik opgroeide, leerde niet precies trends te volgen, maar te investeren in klassiekers”.

tricia1

Ook Japanse mode tijdschriften speelde een belangrijke rol in het creëren van haar liefde voor mode. “Japanse mode tijdschriften beïnvloedde mijn stijl enorm tegen de tijd dat ik naar de middelbare school ging. Ik kon mezelf meer identificeren met de modellen en kleding in deze bladen in tegenstelling tot die uit het Westen”, zegt Tricia.

Vandaag de dag is haar stijl meer beïnvloed door de Wereld dan het land waarin ze woont. “Mijn ouders namen mij van jongs af aan al mee op reis naar verschillende landen. Daardoor kwam ik aanraking met mode van verschillende culturen. De Filippijnen staat niet echt bekend om bijzondere mode en ik denk dat het te doen heeft met het weer. Het warme klimaat belemmert mensen zich te uiten doormiddel van  kleding”, zegt ze met overtuiging.

tricia2 tricia3

Om haar persoonlijke stijl te beschrijven heeft ze een nieuwe term bedacht, Sophisti-cute (vanuit de Engelse termen sophisticated en cute). “Het is klassiek met een tikkeltje jeugdigheid”. Als jij er net als deze fashionista uit wilt zien, noteer dan haar stijl tip. “Als iets zo bedoeld is, zal het ook zo zijn. Ik zal nooit mijn voeten in te kleine schoenen forceren bijvoorbeeld. Het gaat erom je eigen stijl te vinden en wat bij je past”. Dat is ook de boodschap in Tricia haar modedroom. “Ik hoop dat de Filippijnse jeugd zal stoppen te dragen wat zij denken dat normaal is te dragen. En dat zij zullen dragen wat ze zelf willen, zonder zich druk te maken wat anderen zullen zeggen”.

Check voor meer fashionista's de blog: My roots, my style.

Nieuwsgierig? Meer over Tricia op http://triciawillgoplaces.tumblr.com/

(Shomara Roosblad)

Deel dit artikel
Back to top