Fashion

Bloggerstyle: Tala

My roots, My style! laat wekelijks op fashionscene zien hoe bloggers wereldwijd hun liefde aan de mode verklaren. Deze week kun je lezen hoe de culturele achtergrond van Tala heeft bijgedragen aan haar eclectische stijl.


Als je vroeger barbies had die meer stijlvol waren dan die van anderen, is een toekomst in de mode voorbestemd! Tala kent de moderegels al van kleins af aan. “Toen ik nog heel jong was assisteerde ik mijn oma terwijl ze kleding voor mijn barbies ontwierp en naaide. Ik had altijd de coolste outfits die Mattel zelfs niet maakte!” Ook had ze het geluk om in een stijlvol gezin op te groeien. “Mijn moeder is een grote mode liefhebber. Door haar groeide ik bewust met mode op. Mijn moeder heeft het weer van mijn oma geleerd. Ik heb dan ook de mazzel dat alle vintage items aan mij worden doorgegeven.

Tala Bloggerstyle


Ook haar culturele achtergrond heeft Tala’s stijl beïnvloed. “Ik ben van Syrische afkomst, geboren in de VS, opgegroeid in Dubai en woon momenteel in Londen. Daarnaast reis ik veel.” Dit is allemaal gereflecteerd in haar stijl die ze beschrijft als: eclectisch. “De ene dag kleed ik me als rock chick de andere dag bohemian. Het hangt allemaal net af van mijn humeur.” Momenteel woont Tala in Londen. Dat is niet zichtbaar in wat ze draagt, maar hoe. Aangezien houding ten opzichte van kleding een belangrijke rol speelt voor Londenaren. “Ik heb mijn eigen stijl en vind het ontzettend leuk om met kleding te spelen en plezier te hebben met verschillende looks. Die houding tegenover kleding is typisch in Londen”, zegt ze enthousiast.


Je ben vast nieuwsgierig naar haar stylish picks. Voor de winter moet en zal Tala een jas van schapenvacht scoren! Haar tijdloze favoriet is de Little Black Dress.“De perfecte LBD is er één die je zowel overdag als 's avonds aan kan. Maar ook als je twintig bent en nog steeds als je vijftig bent.” Haar belangrijkste boodschap zit in haar style secret die ze graag met ons deelt: “beleef plezier en kleed je vooral voor jezelf.” Het is duidelijk dat Tala de regels van de mode kent. Toch is ze erg bescheiden en vindt ze het raar om zichzelf een fashionista te noemen.


Tala Bloggerstyle

Tala heeft hoe dan ook genoeg mode gerelateerde dromen die ze uit wil laten komen. "Ik ben erg ambitieus. Dus houd mijn blog in de gaten", zegt ze vastberaden. Ze bewonderd dan ook de ambitieuze vrouwen in de industrie, zoals Net-a-porter’s Natalie Massenet en stylist Rachel Zoe.“Deze vrouwen zijn beiden erg inspirerend. Zij hadden een bepaalde visie en wisten van daaruit hun imperium op te bouwen.”

Met haar stijlvolle achtergrond en bewondering voor deze vrouwen zullen we zeker nog vaker van haar horen. Ze is dan ook zeker goed op weg! “Ik blog nu iets langer dan een jaar, studeer aan de London College of Fashion, freelance voor publicaties en heb stage gelopen bij Tom Ford en Grazia magazine.Wat de reden is van al deze bezigheden? Ik doe het allemaal om mijn liefde aan de mode te verklaren!"

Meer over Tala? Bekijk haar blog:www.myfashdiary.com


Voor meer Fashionista’s de blog My roots, My style!

(Tekst: Shomara Roosblad)

Deel dit artikel
Back to top