Fashion

De trends voor 2010: de tinten

Het zit erop… na vier hysterische modeweken kunnen we weer op adem komen. Alle grote en opkomende merken hebben hun collectie voor de lente en zomer van 2010 gepresenteerd. De allerlaatste modeshows werden donderdag in Parijs gehouden. En natuurlijk wil iedereen nu weten wat de modetrends voor 2010 zijn!

Het viel dit jaar niet mee om een rode draad te ontdekken in de vele, erg uiteenlopende, shows. Wel leken de meeste merken voor een softe aanpak te hebben gekozen met lichte kleuren, soepelvallende stoffen en vrouwelijke bloemenprints. In dit artikel alles over de kleuren van het komende modeseizoen.

Er zijn seizoenen dat een bepaalde kleur écht in de mode is. Zo hingen de winkels twee jaar terug vol met kobaltblauwe kledingstukken. Vaak vormt de catwalk dan ook een jungle van opvallende kleuren, maar dat was dit jaar anders. Voor de lente en de zomer van 2010 kunnen we één ding over kleur zeggen, namelijk dat die er nauwelijks is. De collecties van merken als Gianfranco Ferré, Chanel en Jil Sander bestonden vrijwel alleen uit zwart-wit kleding. Niet bepaald wat je verwacht van een zomercollectie.

Als er wel kleur werd gebruikt, waren het vaak pasteltinten als roze, lavendel, lichtgroen en -geel. Vooral de show van Versace had veel verschillende pastelkleuren.

Wat we de komende zomer ook veel zullen zien, zijn nude-tinten als ivoor, beige en crème. Deze tinten keerden in vrijwel iedere modeshow terug. Bij Valentino moesten de bekende rode jurken zelfs plaats maken voor feestjurken in nude-tinten. Bij talloze grote merken als Burberry, Calvin Klein, Christian Dior, Givenchy, Gucci, Just Cavalli, Karl Lagerfield, Max Mara, Nina Ricci, Prada en Yohji Yamamoto waren échte kleuren op één hand te tellen. Ook de Italiaanse merken Pucci en Missoni, die bekend staan om hun expressieve kleurgebruik, lieten de kleuren dit keer links liggen.

Beelden: Style.com 

(Tess van Daelen)

Deel dit artikel
Back to top