Fashion

De werkplek van een fotograaf

Is het clinisch schoon of hangen er overal uitgescheurde Vogue pagina's? In deze rubriek gunt blogger Ivania Carpio je een kijkje achter de schermen bij verschillende mensen die werken in de mode. De tweede episode van deze rubriek gunt ons een kijkje in de keuken bij modefotografe Valentina Vos.

Episode 2, de modefotografe Valentina Vos

In tegenstelling tot de meeste modefoto's zit er in die van Valentina Vos een sfeer van realiteit. "Ik houd super erg van toevalligheden. Ik ga pas echt aan het werk op het moment dat ik het model, de kleding en de omgeving zie. Tijdens een shoot staan dan bijvoorbeeld een fout lampje en een plant in de hal. Die dingetjes vind ik geweldig en die kan je niet plannen!"

Valentina heeft vorig jaar ook haar eigen boek uitgebracht, One Seventy Four (174 centimeter, de minimale hoogte voor een model, toevallig ook precies Valentina's lengte). Hierin legde ze de persoonlijkheden van jonge opkomende modellen vast. Zonder make-up en niet in een glamoureuze studio, maar in dagelijkse omgevingen zoals het park. Vaak moeten modellen voor de camera sexy volgroeide vrouwen zijn. De realiteit is vaak dat de meiden in het dagelijks leven gewone tieners zijn en dat is precies waar One Seventy Four over gaat; zestien 'new faces' zoals ze zijn, voordat hun carriere van de grond kwam.

ivania valentina vos 2

valentina vos

Werk van Valentina Vos

Over Ivania Carpio

ivania

Net als alle andere meiden in Nederland word ik blij van een nieuw paar schoenen. Maar vooral (zeg maar rustig overenthousiast-tegen geobsedeerd aan) van een Helmut Newton foto die ik nog niet kende, geniale ontwerpers met ambitieuze plannen, ambachtelijk gemaakte kleding en een mooi gestylde foto serie. Meer over mijn obsessies, vindingen en outfits vind je op mijn blog love-aesthetics.nl

Untitled from Ivania Carpio van Osch on Vimeo.

Deel dit artikel
Back to top