Fashion

Tweede editie The Green Fashion Competition

Tussen alle flitsende modeshows door was er gisteren tijdens de Amsterdam International Fashion Week ook aandacht voor verantwoorde fashion. Topmodel en ambassadrice Lonneke van Engel lanceerde namelijk de tweede editie van The Green Fashion Competition, waarbij ook de nummer 2 van de vorige editie -OAT Shoes- haar nieuwe productlijn showde.

Het doel van The Green Fashion Competition is om designers te ontdekken die zowel groene als catwalkwaardige fashion creëren. Iets moois voor ons en iets goeds voor de aarde dus. De eerste editie van The Green Fashion Competition vorig jaar is een groot succes gebleken, want winnares Elsien Gringhuis is een name to watch geworden in de Nederlandse modewereld en runner-up OAT Shoes is ondertussen te koop in verschillende winkels in Nederland en België.

tweede editie green fashion competition collage

Links: Lonneke Engel licht het AIFW publiek in over de tweede editie van The Green Fashion Competition, rechts: één van de paren OAT Shoes die te zien én voelen waren.

tweede editie green fashion competition oat shoes tps

In tegenstelling tot de eerste editie, is de design wedstrijd ditmaal opgedeeld in twee categorieën. De eerste is er voor de professionals die al werkzaam zijn in de mode-industrie. De winnaar onder de profs wordt met beloond €25.000,-. De winnaar in de tweede categorie, bedoeld voor jonge creatievelingen en afgestudeerden, mag een cheque ter waarde van maar liefst €15.000,- innen. Naast deze dikke geldprijzen zijn de lucky winners verzekerd van deelname aan de volgende editie van de AIFW in januari 2012.

Green designers kunnen zich tot 30 september aanmelden via de website van The Green Fashion Competition. Wie weet zit de volgende Iris van Herpen (ook voorstander van verantwoorde mode) of Elsien Gringhuis er wel tussen!

(Door: Joyce)

(Foto OAT van Team Peter Stigter en collage door Joyce)

Deel dit artikel
Back to top