Fashion

Bill Gaytten vervangt Galliano

Zo zien we maar weer hoe voorzichtig je moet zijn met drank en drugs. Het leven van de modeman die daarmee zwaar de fout inging staat nu op zijn kop. Over wie we het hebben is John Galliano die nu officieel uit de modewereld is verbannen met de vondst van Bill Gaytten, de opvolger van John's eigen label.

Bill Gaytten is de nieuwe creative director van Galliano's eigen label. Geen verkeerde keuze. De 51-jarige designer werkte namelijk al 23 jaar samen met de drugsverslaafde en weet dus precies wat hij moet doen en wat hem te wachten staat. Afgelopen vrijdag heeft Bill dan ook een prachtige menswear fashion show neergezet op de Paris Meanswear fashionweek.

Na 23 jaar samen te hebben gewerkt kan het haast niet anders dan dat Bill perfect in John's voetsporen treedt. Met een weer heel nieuwe collectie vol beprinte jassen, hoge hoeden en strakke, zwarte broeken lijkt het wel of de spring/summer 2012 collectie gebasseerd is op John's personal style. Maar of dit echt Bill's inspiratiebron is geweest voor zijn spring/summer 2012 collectie is niet bekend.

galliano galliano

galliano galliano

galliano galliano

 bill

Vol trots sluit de Engelsman de John Galliano menswear fashion show af. Toch vindt Bill het een beetje raar. "John is er voor de eerste keer niet bij en dan is het toch wel anders. Ik zou graag willen weten wat John van de show vindt".

John zal er waarschijnlijk wat minder blij mee zijn. De nieuwe creative director neemt niet alleen zijn plaats over bij zijn eigen label, nee het gerucht gaat ook dat Bill John's plaats overneemt bij Dior. Dag John en Hello Bill!

De John Galliano collectie die John himself nog heeft ontworpen is online te bestellen. Fashionscene's favoriete Galliano items:

john maxi skirt

Links: John Galliano roze strandjurk €95,-. Rechts: John Galliano long skirt met streepjes €695,-.

Wat denk jij, is Bill Gaytten de perfect opvolger voor John Galliano omdat ze al 23 jaar hebben samengewerkt of verraadt hij nu zijn collega door zijn plaats in beslag te nemen?

(Tekst: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top