Fashion

Galliano verkiest London boven Parijs

We lieten jullie onlangs weten dat John Galliano is aangetrokken als creative director voor Maison Martin Margiela. John liet weten niet in Parijs de couture collectie te showen maar in London. Ook kiest Galliano ervoor zijn collectie te showen weken voordat de Paijse couture modeweek plaatsvindt. 

In tegenstelling tot alle grote modehuizen kiest John Galliano een showdatum buiten de Parijse couture week om. Hij heeft zelfs Maison Martin Margiela van het Parijse Couture programma gehaald en verruild Parijs voor London. 12 Januari zal hij de nieuwe couture collectie van Maison Martin Margiela in de Britse hoofdstad London aan het publiek tonen.

John Galliano en Renzo Rosso
Renzo Rosso (eigenaar Maison Martin Margiela) en John Galliano. Foto: Getty Images

John Galliano werd als bezoeker van de British Fashion Awards in London gespot. Galliano werd eerst nog als een outcast in de modewereld behandeld. Tijdens dit event werd duidelijk dat hij er weer bijhoorde. Zelfs Anna Wintour droeg een custom made Maison Martin Margiela outfit toen zij haar Outstanding Achievement Award in ontvangst nam. Wintour is normaliter geen fan van dit modehuis en is nooit eerder in een outfit van Maison Martin Margiela gespot. Nu Galliano aan het roer staat lijkt Anna het label in haar hart gesloten te hebben.

De show zal op de laatste dag van London Collections; Menswear plaatsvinden. Er wordt gefluisterd dat er slechts 100 genodigden aanwezig zullen zijn tijdens de show. Uiteraard is een plekje aan de catwalk van het terugkeerdebuut van Galliano hot! We houden jullie op de hoogte.

Deel dit artikel
Back to top