Fashion

Stars of Africa

Vorige week lanceerde Royal Asscher zijn nieuwste sieradencollectie ‘Stars of Africa’. Dat gebeurde in juwelier Schaap en Citroen in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Lieke en Jetteke van Lexmond, Fiona Hering, Bastiaan van Schaik en Danie Bles showden die avond hun blinkende sieraden. Dat ging er feestelijk aan toe…

Een aantal sieraden om je lijf van een aantal duizend euro is iets waar bovenstaande BN’rs zeker weten hun bed wel voor uitkomen. En Fashionscene ook! Ook al is het in mijn geval alleen maar om mezelf te vergapen aan al het moois wat ik vorige week allemaal zag.

De sieradencollectie ‘Stars of Africa’ is in twee woorden: bling bling! De lijn bestaat uit een aantal diamanten ringen die verdacht veel weg hebben van een doodnormale sneeuwbol. Maar dan ‘op z’n chique’. De sneeuwvlokken hebben plaatsgemaakt voor kleine diamantjes, die door de bol heen zweven. Een ware eyecather.

Stars of Africa

Extra goed: van elke verkochte ring gaat er een gedeelte van de opbrengst naar het initiatief ‘Stars of Africa’. Met dit project worden wederopbouwprogramma’s voor educatie, gezondheidszorg en micro-economie in Afrikaanse diamant producerende landen gestimuleerd. De Asscher familie zet zich al jaren in voor het op esthetische wijze verkrijgen van diamanten en edelstenen. In 2008 richtten ze het project ‘Stars of Africa’op, vernoemd naar de allergrootste diamant ooit gevonden. Het project wil onder andere aandacht vragen voor de echte ‘sterren’ van Afrika: de mensen zelf. Zij zijn degenen die het meest geleden hebben onder de ongelofelijk verstrekkende gevolgen van de burgeroorlog en het wegvallen van hun samenleving.

Stars of Africa

Een supergoed initiatief! Heb je meteen een excuus om jezelf zo’n joekel van een ring cadeau te doen. Of juist te vragen. Het is immers alweer bijna kerst… Prijzen vanaf 3750 euro.

Wat vind jij van de ‘Snow Globe’-ring? (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top