Fashion

Arnhem Mode Biënnale dringt door tot Amerika

Denk je aan modesteden, dan denk je aan New York, Milaan, Parijs en Londen. Oké, wij Nederlanders willen ook nog wel eens geloven dat Amsterdam er bij hoort, maar helaas. We zijn er nog lang niet, al doen de AIFW en DFF wel hun best!

Mijn favoriete Amerikaanse blog fashionista.com denkt gelukkig wel verder dan de vier grote modesteden en schrijft over jawel, de Arnhem Mode Biënnale!

Afgelopen maart was ik in New York om daar de crème de la crème van de Amerikaanse modebloggers te ontmoeten. Zodoende belandde ik ook op de redactie van fashionista.com. Toen ik vertelde dat ik uit Nederland kwam, was het meteen:’Oh, from Viktor&Rolf!’ Meer dan dat kenden ze niet. Tot nu! Zij bloggen namelijk over de Arnhem Mode Biënnale, hoe leuk!

‘Apparently, the whole city gets behind the production. And it’s always exciting to see places other than the big four of fashion getting in on the action.’

En gelijk hebben ze! Er is meer dan alleen New York en Parijs. Zoals fashionista.com zelf mooi verwoordt: ‘Variety is what makes fashion, or any art, interesting and engaging. Every city has a unique personality, and we want to see more of them contributing and flowing into the beating heart of the fashion world.’

Zelf ben ik bijvoorbeeld groot fan van Antwerpen. Daar komen zoveel invloedrijke modehelden vandaan, denk maar aan Dries van Noten en Ann Demeulemeester. En ook Kopenhagen, Berlijn en L.A. schijnen hotspots te zijn voor fashionpeople. Zelf heb ik deze steden helaas nog niet ontdekt, maar zodra mijn bankrekening dat toe laat boek ik à la minute een vlucht.

Welke andere steden ademen volgens jullie high fashion uit? (Marieke)

Deel dit artikel
Back to top