Fashion

5x modesteden die je moet bezoeken met de auto

Met je vriendinnen een uitstapje maken naar een modestad is altijd een goed idee, maar Amsterdam en Den Haag hebben we ondertussen al te vaak gezien. Hoog tijd dus om een keer naar het buitenland te gaan.

Pak je auto maar uit de garage of lease zo'n leuke Opel ADAM, want het is tijd voor een stedentrip! Deze vijf shopsteden zijn makkelijk met de auto te bereiken en de kans dat je hier niet slaagt is behoorlijk klein. 

Barcelona
Voor de nieuwste zomertrends ben je in Barcelona aan het juiste adres. Het is wel een behoorlijk stuk rijden, maar alles is beter dan die veel te krappe vliegtuigstoeltjes. In de wijk Gràcia vind je kleine winkeltjes en lokale designers die altijd op de hoogte zijn van de nieuwste modeontwikkelingen. Je vindt hier dan ook altijd de meest hippe items en aparte designs. Portal de l’Àngel is zonder twijfel de drukste winkelstraat van Barcelona en je kunt hier dan ook alle bekende ketens vinden. Als je op zoek bent naar luxe winkels kun je beter naar Passeig de Gràcia gaan. Van Chanel tot Jimmy Choo en Manolo Blahnik, je kunt hier letterlijk alle bekende designers vinden.



Berlijn
Je zou het niet meteen verwachten, maar Berlijn is toch een van de betere modesteden om te bezoeken. Verspreid door de hele stad tref je de leukste concept stores en de concept mall Bikini waar elke paar weken het aanbod veranderd. Voor de wat luxere merken kun je goed terecht bij de Friedrichstrasse waar je merken zoals Gucci en Hugo Boss kunt vinden. Heb je wel interesse in designermerken maar niet zoveel budget? Dan kun je dankzij de city modus van de Opel ADAM jezelf makkelijk door de stad manoeuvreren om een bezoekje te brengen aan de Berlin Outlet Center net buiten het centrum. En mocht er tijdens het avontuur iets fout gaan, dan is OpelOnStar er om je uit de brand te helpen. Met één druk op de knop biedt OnStar hulp wanneer jij, een passagier of medeweggebruiker in de problemen zit. Zelfs in gebieden met slechte ontvangst biedt het systeem hulp en kan de OnStar dankzij GPS hulpdiensten vertellen waar je bent.

Parijs
Aah, Paris! De stad van de liefde én de thuisbasis van grote merken zoals Chanel, Dior en Louis Vuitton. De liefhebbers van Haute Couture kunnen hun hart ophalen bij de boulevard Haussmann waar je ook meteen de warenhuizen Galerie LaFayette en Printemps kunt vinden. Nadat je de boulevard hebt bezocht is het ook zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Le Marais. In deze wijk vind je een leuke mix tussen Franse boetiekjes en de bekende winkelketens die ook in Nederland te vinden zijn. 

Londen
Londen behoort niet voor niks samen met New York, Parijs en Milaan tot de 'Big Four'. Op Bond Street kun je terecht voor de grote ketens zoals Primark en Debenhams en er is hier dan ook voor iedereen wat te vinden. Net buiten het stadscentrum vind je Harrods, het grootste warenhuis van Londen waar je al je designerdromen kunt laten uitkomen. Over de hoeveelheid items die je hier koopt hoef jij je trouwens geen zorgen te maken, want al die tassen passen gemakkelijk in de achterbak van de Opel ADAM. Wanneer je portemonnee zo goed als leeg is door al die designer aankopen kun wel je nog even langs Buck Street Market om wat toffe vintage items te scoren voordat je weer naar huis gaat.

Milaan
De Piazza del Duomo wordt gezien als het centrum van Milaan vanwege alle winkelstraten die eindigen op het plein en je vind hier ook meteen de mooiste winkelpassage van de stad. De Galleria Vittorio Emanuele II is zeker Instagram worthy en dankzij Opels wififunctie kun je gelukkig meteen op de terugweg je foto's plaatsen. Krijg je pech en is de batterij van je telefoon leeg? Met de service-knop van OnStar kom je direct in contact met een adviseur die ervoor zorgt dat professionele pechhulp naar je toe komt. Nadat er een bezoekje is gebracht aan de galerie wordt het tijd om naar de grootste winkelstraat van Milaan te gaan, namelijk de Corso Vittorio Emanuele II waar je een breed aanbod in alle prijsklassen kunt vinden. Wanneer je nog wat tijd over hebt loont het zeker om de Corso Venetia en de Corso Buenos Aires te bezoeken, want de leukste boetiekjes bevinden zich hier.

Deel dit artikel
Back to top