Fashion

Daniel Swarovski: Nature Reloaded

De Daniel Swarovski collectie viert zijn twintigjarige bestaan, gepaard met 20 nieuwe tassen en 20 nieuwe sieraden onder de naam 'Nature Reloaded'.

'Nature Reloaded' wordt gekenmerkt door een betoverende en mystieke interpretatie van de natuur. Er zijn drie thema's: 'Reptile Tectonic', met veel invloeden uit de natuur, 'Purple Blossom' met allerlei bloemen, en de droomwereld 'Enchanted Microcosm'. Voor de collectie wordt heldere glans van geslepen kristal gecombineerd met een reptieleffect. Zoals in alle Swarovski creaties staan in deze collectie: perfectie, precisie en raffinement centraal.

Reptile Tectonic

De slang staat model voor 'Reptile Tectonic'. Hierbij staan twee stijlen centraal, 'Hypnosis' en 'Highlight'. De stijl 'Hypnosis' bestaat uit een reeks colliers, armbanden en oorsieraden met reptielpatronen. Deze stijl wordt verfraaid door goud-, bruin- en honingkleurige kristallen. 'Highlight' koppelt geslepen kristal met grafische motieven aan Art Deco-invloeden. Qua kleurstelling zorgt een originele mix van subtiele metaaltinten, zoals een toplaag van witgoud en ruthenium, voor een ouderwets effect. Het reptielthema zien we ook terug in de tassencollectie. De 'Hestia' kniptas is hier één van, het is een bijzondere tas in brons, Crystal Mesh en slangenleer. Verder heeft het ook een schattig zakspiegeltje met slangenleer.

Purple Blossom

'Purple Blossom' is een collectie met paars, zwart, mauve en zwart. De creaties zijn voluptueus en op en top vrouwelijk, met origami-achtige en oversized bloembladeren.

Enchanted Microcosm

'Enchanted Microcosm' doet denken aan een toverbos vol wonderlijke wezens, sprookjesfiguren en elfen, met speelse vormen en vrolijke kleuren. De collectie bestaat uit grappige kettingen, sleutel- en telefoonhangers, broches, bedeltjes, spiegeltjes en kleine portemonneetjes.

Horloges

Naast sieraden en modeaccessoires gaat Swarovski dit jaar ook voor horloges. De horlogecollectie is ontworpen door Nathalie Colin, Creative Director van Swarovski. Het uitgangspunt van de collectie is 'de veelzijdige vrouw'. Voor deze collectie presenteert Swarovski nieuwe exclusieve slijpvormen en metaal, leer en rubber worden verfraaid met kristallen in alle vormen en maten.

Helaas is deze collectie nog niet te koop in Nederland. Misschien dat in de toekomst de collectie ook in Nederland verkrijgbaar is. Voor nu moet je het jammer genoeg doen met foto's... (Danique)

Deel dit artikel
Back to top