Fashion

Sieraden najaar 2007

Vrouwen zijn dol op sieraden, dat weet iedereen. De mannelijke helft van de bevolking tegenwoordig, gelukkig, ook! In het najaar van 2007 zien we een aantal opvallende trends voor deze jewelry voorbij komen. Ik laat je ze graag zien!

Chunky

Je ziet veel zogeheten 'chunky' sieraden; dus erg grof, groot en vaak mannelijk. Grote schakels, stoere kralen, ruige materialen zoals leer en suède... helemaal hot. Deze armband van leer, verwoven met gouden schakels, is te koop op Asos.com.

Horlogesieraden

Tegenwoordig zijn horloges niet meer puur om de tijd te tonen. Het worden ware kunstwerkjes! Horloges gaan samen met sieraden en soms is het niet duidelijk meer of het decoratieve uurwerkjes zijn, of sieraden die toevallig ook de tijd aangeven! Ontwerper Roberto Cavalli kan dat als de beste en maakt een waar slangenhorloge in puur goud. Wauw !

Dieren

De animaltrend (denk: prints van zebra, luipaard, tijger, krokodil, slang...) in de mode zie je ook terug in sieraden. Maar dan daadwerkelijk in diéren, niet in hun vacht! Aan kettingen hangen afbeeldingen of miniatuur diertjes. Dit hertje (goed voor het Bambi-gevoel) en deze uil hangen gewoon aan 'n hangertje bij Asos.com.

Skulls

Zijn de doodskopjes op kleding al een beetje op hun retour (we kunnen de skull scarves van McQueen nu wel dromen...), in sieraden zie je ze nog volop. Deze schakel ketting van Miss Sixty is goud en behangen met zowiel lieve hangers (strikjes, parels...) als stoere skulls.

Donkere stenen

Op dit moment worden veel donkere stenen in sieraden gebruikt. Ook donkere parels zijn érg in trek anno nu. Deze ring van Pieces heeft een simpel gouden ringetje met een grote, zwarte steen.

 

Hout

Houten jewelry is nog steeds jé van het. En niet alleen in bangles, maar zelfs in oorsieraden en kettinghangers. Heel stoer, en natuurlijk ook goed voor het safarigevoel. Ook in de winter! Deze oorbellen van Accessorize passen er perfect bij.

 

Childlike

Kinderachtig is weer hip, dus childish sieraden mogen ook weer. Disney Couture, de dure juwelenlijn van de sprookjesfirma, maakt ook een heleboel sieraden in deze stijl. Mix kinderachtig met véél strass en andere poespas, en je krijgt een goedlopende accessoirelijn! 

 

Ratjetoe

Verder zien we veel sieraden die recht uit 't creatieve brein van ontwerpers lijken te komen. Een ratjetoe, zou je bijna kunnen zeggen. Kleuren, materialen, vormen en stijlen door elkaar. Alle standaarden gaan opzij en een eclectisch geheel blijft over: niets matcht, maar alles past. Toch wel erg leuk! Deze kettingen van Diesel passen daar helemaal bij.

Wat vind jij van de sieraden voor dit najaar? (Monique)

Deel dit artikel
Back to top