Fashion

Vluggertje met Sasha Pivovarova en Thom Browne

In het kader van de Fashionscene interviewrubriek die steeds voller wordt, heb ik ditmaal  mini interviewtjes met 2 hotshots uit de internationale fashionbizz. Topmodel Sasha Pivovarova en men designer Thom Browne liggen misschien een beetje buiten ons bereik om een persoonlijk 1 op 1-tje mee te doen, vandaar dat we erg blij zijn met onze collega’s van V MAGAZINE. Lees onderstaand de 5 vragen sessies die zij met het model en de ontwerper hielden…

Sasha PivovarovaSASHA PIVOVAROVA

Deze Russische is niet meer van de catwalk weg te denken en staat bekend om haar priemend blauwe, katachtige ogen. Na haar modellenbestaan wil ze zich helemaal gaan toeleggen op kunst. Maar waar houdt Sasha zich as we speak mee bezig?

1. Waar werk je op dit moment aan?

“Mijn leventje zit vol met projecten, dus het is best een lange lijst. Ik werk op het moment aan een serie schilderijen die geïnspireerd zijn op klassieke en traditionele dans. Ik heb met van die grote stukken gerecycled bruin papier de muren van mijn appartement bedekt en wanneer ik niet iets fashion-related doe, dan teken ik op dat papier, speel ik wat met kleurenspectra. Een ander project is het ‘Book of Drawings’, dat een afspiegeling is van mijn dagelijks leven – alles wat er gebeurt en wat me inspireert.”

2. Wat heeft je de laatste tijd geïnspireerd?

“Ik vind echt in alles inspiratie, vaak in erg simpele, dagelijkse dingen.”

3. Wie zijn je helden?

“Wat betreft mode bewonder ik echt modellen uit het verleden, zoals Veruschka, Twiggy, Nico en Milla Jovovich.”

4. Hoe omschrijf je je stijl?

“Ik vind het leuk om ‘collages’ van mijn kleren te maken, door designers, vormen, kleuren en lengtes te mixen.”

5. Wat is je favo boek?

“Op dit moment ben ik de klassieke Russische literatuur opnieuw aan het ontdekken. In Rusland lees je Dostoevsky en Tolstoi al op de basisschool en nu ik als volwassene ‘War and Peace’ lees, ervaar ik het heel anders. Mijn favoriete schrijvers zijn Richard Bah, Herman Hesse, Théophile Gautier en Gustav Meyring.”

Thom Browne

THOM BROWNE

In 2006 werd hij door de CDFA uitgeroepen tot menswear designer van het jaar. Thom Browne; ook wel bekend als de ontwerper die zijn ‘schooljongens’ pakken altijd krap en kort op de catwalk brengt. Wat staat er bij mister Browne op het programma?

1. Waar werk je op dit moment aan?

“De Thom Browne spring/summer 2008 collectie, het afmaken van de nieuwe collectie voor Brooks Brothers die voor zowel mannen als vrouwen is, en de mannen sieradenlijn voor Harry Winston, die deze zomer gelanceerd wordt.”

2. Wat heeft je de laatste tijd geïnspireerd?

“Mensen op straat, meestal degene die vertrouwen en individualiteit uitstralen.”

3. Wie zijn je helden?

“Ik weet niet zeker of ze als helden beschouwd kunnen worden, maar ik ben weg van film uit de jaren ’50 en ’60, dus mensen als Steve McQueen in The Thomas Crown Affair, Sean Connery als 007, mannen die een ongedwongen stijl lijken te hebben.”

4. Hoe omschrijf je je smaak?

“Moeilijk maar niet druk.”

5. Wat is deze winter jouw favo manier om warm te blijven?

“Deze winter heb ik een mouwloos gewatteerd vest, speciaal gemaakt zodat het over mijn pakken past.”

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tot zover de 2x5 sessies... Agyness Deyn schreef trouwens voor V MAGAZINE een partyreport van Milan fashion week, check it out, bij 27 februari! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top