Fashion

Een tutu van Marc Jacobs

A first voor Marc Jacobs. Je zou denken dat de beste man vrijwel alles heeft gedaan op het gebied van ontwerpen maar hij heeft zich op een nieuw vlak begeven: die van de pirouettes, pas de deux en spitzen. Precies, ballet!

Balletontwerp van Marc JacobsIn een grijs grijs verleden heb ik mezelf ook in zo’n heerlijk strak pakje plus kriebelende panty gehezen, in de veronderstelling dat ik wel lening én sierlijk genoeg was om een prima ballerina te worden. What was I thinking?! Oké, als 6-jarig ukkie beschikte ik waarschijnlijk gewoon nog niet over de benodigde zelfkennis. Maar ik heb wel mijn debuut gemaakt op het podium in het plaatselijk theater! Over mijn outfit was ik alleen niet zo te spreken, wie had de combinatie van een lichtblauw balletpakje met oranje gazen tutu bedacht? En dan moest mijn a-creatieve moeder (sorry mam!) die tutu ook nog eens in elkaar knutselen… Ik denk dat mijn balletcarrière daar helemaal is gestokt.

Nee, dan heeft L’Opéra Garnier in Parijs het een stuk beter voor elkaar. Dit gezelschap heeft Marc Jacobs opdracht gegeven om de kostuums voor haar ballet ‘Amoveo’ te ontwerpen. De designer mocht zijn creativiteit op 42 stuks loslaten, zowel voor de ballerina’s als voor de mannelijke dansers. Voor les dames heeft Jacobs voornamelijk kleine korte jurkjes ontworpen. Benieuwd naar zijn designs? Het ballet wordt van 10 tot 18 november opgevoerd in Parijs.

Hoe anders had het kunnen lopen als ik in een MJ kostuum mijn opkomst had gemaakt? (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top