Fashion

SS07 Samenvatting

Voor nu is het voorbij. Je hebt ze gezien, je hebt ze genoteerd. Je lijst is nu zo lang dat je eigenlijk niet weet waar je moet beginnen. Voor je het weet loop je een catwalk look mis. Dan is het veels te laat om het op te pikken, want de look-a-likes hangen al overal nergens in de winkels en markten. Not done! Hierbij een overzicht van de New York/Milaan/Parijs SS07 notities.

Geel

Vorige maand had ik het al laten vallen tijdens de New York Fashion Week. Ontwerpers zijn deze lente/zomer hookedon de vrolijkste primaire kleur. Het is niet de makkelijkste kleurcode, maar er zijn genoeg geeltinten. Er zit vast eentje die prima gaat met je huidskleur. En als je niet slaagt, kun je altijd nog voor de gele accessoires gaan. Altijd veilig.

Versace SS07Salvatore Ferragamo SS07 

Metallic

Bling is nog steeds van de partij. Het zit ‘m niet meer alleen in de over-de-top sieraden, horloges en tassen. De glimmende goodies kwamen voorbij in de vorm van blazers, mini-jurkjes en avondjaponnen, maar ook zomerbloesjes met pofmouwen en sportjasjes. Disco queen fever!

Fendi SS07MaxMara SS07

Sportief

Tegenwoordig is iedereen wel te vinden in de sportschool (behalve ik) en blijkbaar is dat een inspiratiebron voor vele modehuizen. Jean Paul Gaultier, Dries van Noten en Dsquared zijn onder andere voorstanders van de sporty looks. Waarom ook niet, in de lente begint iedereen zich klaar te stomen in de sportschool voor het strandweer. Dan moeten die sixpacks wel zichtbaar zijn.

Dsquared SS07Jean Paul Gaultier SS07

Super future

Futurama-a-go-go! Je hoeft geen Star Wars aanhanger te zijn om deze trend leuk te vinden (ik spreek uit ervaring). De stijve asymmetrische cuts stralen een bepaalde autoriteit uit. Opstaande kragen, gouden leggings, bronskleurige sportjasjes, zilveren mini-jurkjes: what’s not to like!? De gouden Balenciaga legging staat hoog op mijn lijstje.

Balenciaga SS07Hussein Chalayan SS07

Zwart/wit

De kleurencombi werd vaak ingeschakeld. De collectie van Gareth Pugh bestond zelfs alleen uit het tweekleurige palet. En eenzijdig was de zwart/witte trend zeker niet, matroos gestreepte jurken van Sonia Rykiel, Chanel’s mantelpakjes, futuristische designs van Pugh en The Brady Bunch outfits van Chloé hanteerden de zwartwitte dresscode. Ook makkelijk voor ons, want wie heeft er geen zwart en/of witte kleren in de kast hangen!?

Gareth Pugh SS07Chanel SS07

That's all folks! (Nana)

Beeld: Vogue
Deel dit artikel
Back to top