Gezichtsverzorging

6x tips tegen een droge huid zonder producten

6x tips tegen een droge huid zonder producten

Als het gaat om huidverzorging, leunen we te vaak op crèmes of zalfjes die wonderen moeten verrichten. Begrijp ons niet verkeerd, we houden van onze huidverzorginsproducten, maar soms ligt de oorzaak (zoals droogheid en irritatie), en dus ook de oplossing in andere dingen. Wij geven je tips voor wat je nog meer kunt doen voor je huid!

We gaan richting de herfst en dat betekent dat we weer meer binnen gaan zitten in verwarmde ruimtes schuilend voor de gure regenbuien en windhozen. Hallo droge huid! Een eerste tip: drink veel water en zorg voor een luchtbevochtiger in huis. Maar er is meer wat je kunt doen:
 

1. Let op je kleding. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk katoen draagt. Hier wordt een droge huid het meest gelukkig van.

2. Ga bewegen. Het is zo simpel als het doen van 20 jumping jacks. Door cardio gaat de hartslag omhoog, waardoor er bloed sneller door de aderen wordt gepompt en meer zuurstof de cellen wordt bereikt. 

3. Luister naar je lichaam. Wanneer je huid grauw, droog of geïrriteerd is, probeert je lichaam je eigenlijk iets te vertellen. Luister ernaar in plaats van de symptomen gelijk te willen oplossen (met een crème). Geef het meer slaap, water en voedingsstoffen om zichzelf te kunnen herstellen van binnenuit.

4. Omega-3. Slik voedingssupplementen met omega-3 of eet omega-3 rijk voedsel, zoals vette vis, papaja, avocado, groene bladgroenten, noten en peulvruchten. Deze gezonde vetten geven de oliën onder de huidoppervlak een boost.    

5. Koud water. Hoewel een hete douche heerlijk kan voelen na een lange dag, werkt het averechts voor de huid. Deze wordt er alleen maar droog van. Probeer daarom met lagere temperaturen te douchen en jouw douchebeurt met koud water af te sluiten. Gebruik ook voor het wassen van je gezicht alleen koud water. 

6. Gebruik een dry brush. Een dry brush bevordert de bloedcirculatie en het exfolieert de huid. Dode huidcellen zorgen voor onnodige droogheid. 

‘Vegan’ / duurzame make-up merken? https://www.cosmopolitan.com/uk/beauty-hair/makeup/a45915/vegan-makeup/

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top