Oogmake-up

6 mascara fouten die ook jij geheid maakt

6 mascara fouten die ook jij geheid maakt

Vraag een vrouw welke make-up producten ze absoluut niet in haar beauty stash kan missen en mascara staat geheid bovenaan. Zelfs de naturels onder ons zweren bij een likje mascara. Hoewel mascara één van de meest gebruikte producten is, gaat er toch nog steeds veel mis bij het gebruik ervan. Hieronder de zes meest voorkomende mascara fouten.

1. Je pompt lucht in het flesje

We doen het allemaal, op en neer pompen om meer mascara op je borsteltje te krijgen. Niet doen, want daarmee creëer je luchtbellen waardoor je mascara sneller uitdroogt. Hoe moet het dan wel? Draai het borsteltje langs de binnenzijde van het flesje.

2. Je knoeit mascara rond de opening van het flesje

Dit is de grootste boosdoener van klonten. Om te voorkomen dat je knoeit, trek je het borsteltje langs de zijkant van de opening om eventuele klonten te verwijderen.

3. Je kleurt maar één kant van je wimpers

De meeste vrouwen kleuren alleen de onderzijde van hun wimpers. Maar om een volle, donkere oogopslag te creëren kun je de punten van je wimpers het beste ook aan de bovenzijde kleuren. Dit maakt een groot verschil, zeker als je van jezelf licht gekleurde wimpers hebt.

Mascara fouten die je altijd maakt

4. Je gaat te snel te werk

We know, we hebben allemaal haast 's ochtends. Je hoeft ook echt geen vijf minuten toe te voegen aan je beautyroutine. Houd het borsteltje gewoon even net iets langer vast tegen het midden van je wimpers om de krul te versterken. That's it!

5. Je gebruikt maar één mascara

Zijn langere, vollere én meer gekrulde wimpers jouw missie? Dan heb je meerdere formules nodig om dit te bereiken. Probeer maar eens twee mascara's over elkaar. Eén voor extra volume en één voor meer lengte. Of gebruik een 2-in-1 mascara met primer.

6. Je gebruikt een oude mascara

Ben je constant vlekjes mascara van je gezicht aan het vegen? Dan betekent dit waarschijnlijk dat je mascara is uitgedroogd. De hoogste tijd voor vervanging dus. Wist je dat je je mascara eigenlijk iedere drie tot zes maanden moet vervangen?
 

Beeld: Instagram @maybelline
Deel dit artikel
Back to top