Nagellak

Welke nagellak je niet draagt bij een sollicitatie

Welke nagellak je niet draagt bij een sollicitatie

Is jouw voornemen een andere baan in 2017? Houd als je gaat solliciteren rekening met de kleur van je nagellak, want ook dat kan van invloed zijn of je de job krijgt ja of nee. Je leest hier de job hunting nail polish do’s and don’ts.

Het klinkt misschien niet voor de hand liggend, maar de kleur van je nagels is eigenlijk een verlengstuk van jouw algehele presentatie. En er is niet één tint die past bij elke situatie. Wat geschikt is voor een baan in fashion, is misschien helemaal niet passend bij een zakelijke positie. Welke nagellakkleur draag je dan bij een sollicitatiegesprek? Lees snel verder.


Creative job

Solliciteer je op een creatieve functie dan heb je mazzel. Aangezien deze job vraagt om een creatief persoon kan in principe elke kleur. Houd er wel rekening mee dat glitterlak over het algemeen een jongere vibe afgeeft.

Business casual

Heb je gesolliciteerd bij een bedrijf waar de werknemers business casual gekleed gaan? Hoewel het kledingvoorschrift casual is, wordt er wel een mate van zakelijkheid verwacht. Felroze nagellak of opvallende Splatter Nails zijn dan ook geen aanrader.


Corporate

Wil je graag aan de slag bij een werkgever waarbij iedereen strak in het pak rondloopt? - Op de casual Friday na… Hiervoor geldt hetzelfde als hierboven; geen gekke toeters en bellen. Wat wel goed werkt? Donkere krachtige kleuren als bordeaux, donkerblauw en groen. Ook zachte nude tinten doen het goed. 


Gezondheidszorg

Hierover kunnen we kort zijn; géén nagellak is het beste. Zorg er wel voor dat de nagels goed verzorgd zijn door ze bij te vijlen en de nagelriemen in te smeren met een cuticle cream. Kun je écht niet zonder een lakje? Kies dan een transparante roze kleur.

Succes met de job hunt!

 

Beeld: Instagram @essiepolish
Deel dit artikel
Back to top