Lifestyle

Nooit meer te laat zijn doe je zo

Nooit meer te laat zijn doe je zo

Stuur je met grote regelmaat dit bericht naar je vrienden en collega’s?: “Sorry, ik ben wat later!” Dan is het de hoogste tijd om voor eens en voor altijd korte metten te maken met dit chronische probleem. Fijn voor je medemens, maar zelfs nog een fijner voor jezelf! We geven je hieronder een aantal goede tips waardoor je voortaan altijd op tijd bent.
 

1. Identificeer het probleem

Waarom ben ik te laat? Hoeveel minuten te laat? Stel jezelf deze vragen wanneer het weer zover is en je niet op het afgesproken tijdstip aanwezig bent. Door jouw terugkerende patronen onder de loep te nemen kun je het probleem identificeren, ermee aan de slag gaan en nieuwe gewoontes creëren.


2. Maak van punctualiteit jouw prioriteit

Nu je jouw gewoontes hebt vastgesteld is het noodzakelijk om prioriteiten te stellen. Zie dit als iets positiefs. Meer tijd in de ochtend betekent dat je lekker ontspannen kunt genieten van een kopje thee en niet hijgend en gestressed in de trein hoeft te stappen om op tijd op de plek van bestemming aan te komen. 

3. Stel nieuwe en realistische doelen

Maak de afspraak met jezelf dat je genoeg tijd hebt om je rustig klaar te maken en te reizen naar jouw werk (of andere afgesproken activiteit). Heb je hier minimaal twee uur voor nodig? Plan dat dan ook zo in en geef jezelf niet een mager uurtje. Probeer daarnaast altijd ietwat vroeger te arriveren in plaats van ‘op tijd’, hiermee tackel je meteen vertraging door files of een uitgevallen trein. 


4. Onderhandelen is géén optie

“Als ik m’n make-up nu héél snel aanbreng en harder fiets, dan kan ik nog tien minuten in bed blijven liggen…” No, no, no! We weten allemaal dat het uiteindelijk toch niet gaat zoals je in gedachten hebt. Er gaat van alles mis, met als resultaat dat je zelfs een halfuur later bent. So stick to plan A. Je kunt het!
 

Heb jij nog een gouden tip voor te-laat-komers?

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top