Lifestyle

Niet op vakantie? Dit zijn 9 perfecte dingen om te doen met je vakantiegeld

Niet op vakantie? Dit zijn 9 perfecte dingen om te doen met je vakantiegeld

De kans is enorm groot dat jij dit jaar echt niet meer de grens overgaat en een verre vakantie lijkt wel helemaal uitgesloten te zijn. Vervelend, maar het biedt tegelijkertijd wél de mogelijkheid om je vakantiegeld eens aan wat anders uit te geven dan je jaarlijkse vakantie.

Maar wat is nou leuk en verstandig om te doen? Wij dachten na over de beste opties om met je vakantiegeld te doen. Kies er één of combineer er een paar, het is aan jou!

1. Die designertas

Droom jij al een langere tijd van een designertas? Dan is dit het moment om er eentje aan te schaffen. Ga voor een exemplaar die goed past bij jouw garderobe en stijl en denk daarbij na over wat praktisch is én waar je een langere tijd plezier van zal hebben. 

 

2. Investeer in iets van Apple

Kies jij altijd voor 'second best' als het aankomt op telefoons en andere kleinere apparatuur? Dan hoef je dat nu eens niet te doen. Kies gewoon voor de allerbeste en mooiste smart watch, een telefoon die niet vastloopt en de meest coole features heeft, fijne oordopjes of een laptop die veilig is en als een speer functioneert. Geloof mij maar, ik vind het al jaren mijn geld waard. 

3. Vakantie in eigen land

De maatregelen in eigen land worden stukje bij beetje minder streng en dat betekent dat we weer wat meer plezier kunnen hebben terwijl we niet ver van huis zijn. Winkels gaan open, het strand wordt toegankelijk, je kan weer op een terrasje zitten en zelfs naar het zwembad gaan lijkt binnenkort tot de opties te behoren. Steun de economie en horeca in Nederland en plan gewoon een weekje weg naar een plek die eigenlijk altijd al op je wensenlijstje stond. 

4. Grote apparaten

Als die koelkast van jou staat te brommen en eigenlijk niet zo energiezuinig is of je wasmachine of televisie wel aan vervanging toe is, dan is dit het moment. Grote apparaten zijn altijd een investering en iets waar je even voor moet sparen maar dat hoeft nu niet. 

5. Interieur update

Wedden dat jouw interieur wel een upgrade kan gebruiken? Een nieuw bankstel, een fijn bijzettafeltje of een nieuw bed; het geld dat jij nu aan jouw woning uitgeeft, zal zich dubbel en dwars terugbetalen omdat je er heel lang plezier van zal hebben. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ferm LIVING (@fermliving) on

6. Eigen tuin of terras

Dikke kans dat deze zomer weer een aantal snikhete dagen gaat tellen. Koop nu alvast een fijn bankje, ligbedden of een parasol (tip - vorig jaar greep ik mis want leken die dingen overal uitverkocht) voordat heel Nederland dat gaat doen. Wat leuke plantjes en accessoires kunnen natuurlijk ook geen kwaad.

7. Spaar!

Komt het regelmatig voor dat jij in de problemen zit omdat je eigenlijk wat geld tekort komt? Dan is dit het moment om hier iets aan te doen. Zet het gros van het geld gewoon aan de kant zodat dit komend jaar geen issue voor jou is. Kapotte wasmachine? Geen probleem. Gemeentebelasting? Gewoon in één keer betalen die hap. 

8. Die droomreis

Dat je nu niet kan reizen betekent niet dat je dit nooit meer kunt doen. Droom jij van een reis naar een ver oord of wil je graag langer weg zijn? Zet dan nu je vakantiegeld opzij zodat je daar op een later moment plezier van kunt hebben.

9. Gun jezelf een mooi sieraad

Iets in de categorie bijoux koop je misschien regelmatig maar iets waar je langer (of misschien wel de rest van je leven) plezier van hebt, is natuurlijk veel leuker. Koop voor jezelf eens écht een mooi sieraad. Iets wat voor jou een symbolische waarde heeft of wat jou doet denken aan 2020 of een mijlpaal in je leven. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eenvoud (@eenvoud_) on

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top