Deze scheiding past bij jouw gezichtsvorm

Deze scheiding past bij jouw gezichtsvorm

Wil je een nieuw kapsel maar ben je nog niet klaar voor de choppy bob of een permanentje omdat je niet zeker weet of het wel bij jouw gezichtsvorm staat? Dan is het wisselen van scheiding dé uitkomst. Maar welke scheiding is eigenlijk het meest flatterend voor jouw gezichtsvorm? Wij zetten de verschillende opties op een rij.

Draag je al jaren je scheiding op dezelfde plek? Dan blijft een nieuwe scheiding waarschijnlijk in het begin lastig zitten. Een kwestie van doorzetten, want je haar zal uiteindelijk wennen aan de nieuwe plek van de scheiding. Tip: breng wat mousse aan in handdoekdroog haar en trek de nieuwe scheiding. Föhn je haar vervolgens droog en gebruik twee clips terwijl je haar afkoelt aan de lucht. Even wat droogshampoo spuiten en here's the new you! 

Een kleine disclaimer. Hieronder geven we tips voor scheidingen waardoor jouw gezichtsvorm beter uit zou komen. Ik zou zeggen test & try, maar draag jouw scheiding vooral zoals jij het het mooist vindt bij jouw gezichtsvorm. 

Een lang gezicht

Een middenscheiding werkt om een lang gezicht minder lang te laten lijken. Daarnaast accentueert deze scheiding/kapsel je ogen en kaaklijn dankzij het toegevoegde element van symmetrie. 

 

Een bericht gedeeld door Emma Chen (@emmachenartistry) op

Een vierkant gezicht

Een scheiding die zich net buiten het midden bevindt, werkt het beste bij een vierkant gezicht. Deze maakt je gezicht enigzins langer.

 

Een bericht gedeeld door Emma Chen (@emmachenartistry) op

Een hartvormig gezicht

Heb je een hartvormig gezichtsvorm? Probeer dan eens een diepe zijscheiding. Deze kan een scherpe botstructuur of een prominent aanwezige kin verzachten. 

 

Een bericht gedeeld door Emma Chen (@emmachenartistry) op

Een rond gezicht

De perfecte scheiding/kapsel bij een rond gezicht? In het midden of een diepe zijscheiding. Hoe meer verticale lijnen, hoe langer je gezicht lijkt. Ook kan lang haar helpen je gezicht minder rond te doen lijken. 

 

Een bericht gedeeld door Cervando Maldonado (@cervandohair) op

Een ovaal gezicht

Heb jij een ovale gezichtsvorm? You lucky girl! Jij kunt de scheiding overal hebben. Lekker afwisselen dus!

 

Een bericht gedeeld door Emma Chen (@emmachenartistry) op

 


Wat is jouw favoriete scheiding bij jouw gezichtsvorm?


Beeld: BrunoPress

 

Gerelateerde Artikelen

close
Ook leuk om te lezen
Recommended article title
Zo kleur jij je haar super easy in alle kleuren
close

Zoeken op de website

close