Lifestyle

Zo ga je om met een bemoeizuchtige schoonmoeder

Zo ga je om met een bemoeizuchtige schoonmoeder

Schoonouders kunnen een blessing of een curse zijn. Veel mensen zijn gezegend met een paar geweldige schoonouders waarmee ze heel goed kunnen. Anderen, daarentegen, zijn wat minder lucky en hebben te maken met bijvoorbeeld een hele bemoeizuchtige schoonmoeder. Wordt het je allemaal een beetje te veel? Check dan deze tips en je kunt er weer helemaal tegenaan.

Lees ook: Onderzoek: kun je beter slapen als single of in een relatie?

Zo ga je om met een bemoeizuchtige schoonmoeder

Misschien bemoeit de moeder van je lief zich wel te veel met jullie kinderen, de relatie of kunnen jullie gewoon niet samen door één deur. Onze tip is altijd: always be the bigger person. Maar we snappen óók dat de bom een keertje barst. Om dit (en andere narigheden) te voorkomen hebben wij een lijstje met tips die je helpen om te gaan met je mother in law. 

Probeer haar te begrijpen

Het is misschien lastig, maar jezelf in de schoenen van een ander plaatsen helpt bijna altijd. Geeft jouw schoonmoeder je altijd kritiek en 'tips', probeer dan te bedenken waar dit vandaan komt. Of bemoeit ze zich net iets te veel met het welzijn van je partner. Bedenk je dan dat zij er misschien wel redenen voor heeft die eigenlijk helemaal niks met jou te maken hoeven hebben. Probeer haar simpelweg te begrijpen.

Op één lijn zitten met je lief

Als jij en je schoonmoeder niet zo goed met elkaar kunnen, is het logisch dat jouw partner er tussenin staat. Je lief wil jou niet afkraken, maar zijn of haar moeder óók niet. Daarom is het mega belangrijk dat je erover praat en laat weten wat jou dwarszit. Communicatie is altijd key. Als jij en je partner op één lijn zitten kan dat moeilijk doorbroken worden. Daarnaast zou jouw partner eens met moeders kunnen praten over de stand van zaken. Waarschijnlijk neemt ze eerder iets van haar eigen kind aan, dan van het liefje van haar kind.

Houd het altijd positief en ga de confrontatie niet aan

Of met andere woorden, probeer geen ruzie te zoeken en daag haar niet uit! Als je weet wat haar triggert (of wat jou triggert), ga het dan gewoon uit de weg. Ziet jouw schoonmoeder altijd te zeuren over dat het eten niet lekker is, vraag haar dan (op een positieve manier) of zij het eten wil maken. Vindt ze het niet leuk dat jij en je partner elkaars handen vasthouden als jullie naast elkaar zitten? Laat dat dan op het moment dat schoonmama er is even achterwege. Stom, maar dan voorkom je waarschijnlijk wel een hoop gedoe.

Acceptatie is key

Mocht nu helemaal niks helpen en is de relatie tussen jou en je schoonmoeder gewoon niet te redden? Dan lijkt het ons het best dat je het maar gewoon accepteert. Houd de gedachte vast dat het nog steeds de moeder van je lief is en dat er een hele grote kans bestaat dat ze het goed bedoelt (ook al is het ten nadele van jou). Jij bent uiteindelijk degene die aan het eind van de dag met haar kind samen is, dus die strijd heb je in ieder geval al gewonnen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top