Haarverzorging

Strawberry brown is de nieuwe hippe haarkleur voor de zomer

Strawberry brown is de nieuwe hippe haarkleur voor de zomer

Ben je een brunette en nog op zoek naar jouw perfecte haarkleur voor de zomer? De nieuwste haarkleur trend voor de zomer is dan ideaal voor jou. Strawberry brown is de nieuwste haarkleur trend en dit is alles dat je erover moet weten.

Lees ook: Dit zijn de leukste haarstijlen voor korte krullen

Wat is strawberry brown?

Strawberry brown is de perfecte haarkleur voor brunettes die hun haarkleur iets speelser willen maken. De naam verklapt al een beetje wat je ervan kunt verwachten. De kleur is bruin met speelse rode ondertonen. Het leuke aan deze haarkleur trend is dat er veel variatie in is. Je kunt de kleur heel subtiel aanpakken of je kunt juist voor een statement gaan en de rode tint meer naar voren brengen. De haarkleur is perfect voor de zomer, het doet ons tenslotte ook denken aan in chocolade gedipte aardbeitjes.

Zo rock je de look

De strawberry bruin kleur is erg makkelijk om te dragen. Je kunt het tenslotte volledig aanpassen aan jouw haarwensen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een lichtbruine tint die meer in de buurt komt van blond. Maar je kunt ook gaan voor een meer diepe bruin met meer bordeaux rode ondertonen. Je kan er dus veel kanten mee op. Je kan ook gaan voor een warme kleur of juist een koele kleur. Dit maakt deze trend zo universeel. Doordat er veel speling is in de diepte van de kleur en de ondertonen, is de kleur geschikt voor alle huidskleuren. De rode tint dient om meer diepte toe te voegen aan je coupe. Je kan de rode tint laten terugkomen als highlights, lowlights of als een gloed door je hele haar. Zeker als je van jezelf al bruin haar hebt is dit heel mooi. Hoe intens je de rode kleur wil laten terugkomen, is volledig aan jou.

Wil je de kleur uitproberen? Geef dan duidelijk bij je kapper aan waar je precies naar op zoek bent. Inspiratiefoto's meenemen is ook altijd aan te raden. Wij bieden je graag dat beetje extra inspiratie voor jouw volgende coupe.

Ga bijvoorbeeld voor deze donkerbruine coupe met een subtiele rode gloed

Meer op Instagram

 

Ga je liever voor een meer opvallende rode look? Dan is deze look zeker iets voor jou. Dit staat vooral erg mooi als je van jezelf een koelere haarkleur hebt.

Meer op Instagram

Tot slot kun je natuurlijk ook gaan voor een lichtere kleur die meer in de buurt komt van blond. Dit is echt leuk voor de zomer!

Meer op Instagram
Bron: Real Simple
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top