Lifestyle

Wat is het lucky girl syndrome?

Wat is het lucky girl syndrome?

Op TikTok gaan allerlei video’s rond van mensen met lucky girl syndrome. Deze mensen lijken het geluk aan te trekken en ze hoeven er vrijwel niets voor te doen. Ze delen de gekste lucky dingen die ze meemaken en alles gebeurt volgens hen door het lucky girl syndrome. Nou wij zijn er wel benieuwd naar. Wat is dit ‘syndroom’ en hoe werkt het eigenlijk?

Lees ook: Manifesteren: wat is het en hoe werkt het?

Wat houdt lucky girl syndrome in?

Lucky girl syndrome is eigenlijk een mind-set. Je gelooft dat geluk naar jou toe komt en dat alles gebeurt voor een reden. Je spreekt jezelf ook positieve affirmaties toe en bent eigenlijk een beetje aan het manifesteren. Als je de positieve affirmaties zo vaak mogelijk herhaalt en erin gelooft gebeurt het, zeggen ze op TikTok. Het is eigenlijk een mengsel van trends die we al voorbij hebben zien komen. Er gaan online veel video’s rond van mensen die ‘bewijzen’ dat deze techniek werkt. Als dit werkt zou iedereen het toch doen?

Hoe doe je het?

Om lucky girl syndrome te ervaren moet je dus eigenlijk manifesteren. Spreek hard op affirmaties uit in de spiegel. Zeg dingen als: ‘Geluk komt naar mij. Alles wat er gebeurt, gebeurt voor een reden. Mijn leven gaat de juiste kant op, ik kom steeds dichter bij mijn doel’. Het belangrijkste is dat je negatieve gedachten blocked en alleen positief denkt.

Werkt dit dan echt?

Nu is de vraag: werk dit echt? Nou, lucky girl syndrome is een mind-set, maar doet jammer genoeg geen werk voor jou. Om grootse dingen te bereiken, moet je zelf dus nog steeds aan de slag gaan. Het helpt echter wel om jezelf in een goede, positieve mood te houden. Je motiveert jezelf er misschien wel nog meer mee. Hierdoor werk je misschien ook wel harder om je doel te bereiken. Dat is hartstikke fijn want dan is het net alsof het ‘syndroom’ echt heeft gewerkt. Het wordt alleen wel problematisch als je verwacht dat al jouw dromen uitkomen door deze maar te manifesteren. Want wat als je droom toch niet uitkomt. Dit eist dan misschien een tol op je mentale gezondheid. Het is namelijk een behoorlijke klap in je gezicht als je denkt dat al je dromen en verwachtingen uit zullen komen en je vervolgens niets ziet veranderen. Dit zeggen we niet om je te demotiveren om een positieve mind-set te hebben. Het is alleen wel belangrijk realistisch te blijven en hard te werken voor je goals. Verwacht niet dat geluk aan komt vliegen. Werk hard om iets te bereiken. Met de juiste mind-set lukt dat.

Bron: flair.nl
Beeld: istockphoto.com
Deel dit artikel
Back to top