Fashion

Deze kleding kun je het beste dragen tijdens de zomerse dagen

Deze kleding kun je het beste dragen tijdens de zomerse dagen

Het blijft ieder jaar weer een probleem, kleding uitzoeken voor het warme weer. We maken ons nog wel eens zorgen over wat we aanmoeten zodra de temperaturen oplopen. We zweten al gauw. Hoe kunnen we hier wat tegen doen? Met de volgende tips blijf je een beetje koel.

Dit kun je het beste dragen tijdens de zomerse dagen

Het is nog wel eens lastig om te bedenken wat je nou aan kan doen. Welke stof is luchtig en zorgt ervoor dat je niet oververhit raakt? Welke kleuren zijn verstandig om te dragen als je zweet? We gaan alles even langs. Lees gauw verder!

 

1. Draag juist donkere kleuren

Je zou denken dat de kleur van je kleding niet veel uitmaakt, maar dat is onjuist. Ze hebben zeker wel invloed. De kleur van je kleding is erg belangrijk. We denken vaak dat we lichte kleuren aan moeten, maar dit is niet altijd het geval. Lichte kleuren weerkaatsen de zon en donkere kleuren absorberen juist. Toch vergeten we vaak dat de warmte niet alleen van de zon komt, maar ook van binnenuit. In lichte kleren wordt je lichaamswarmte teruggekaatst en daardoor is het moeilijker om af te koelen. Als je af en toe in de zon komt is een lichte kleur prima, maar als je de hele dag buiten bent dan kun je beter voor een zwarte outfit gaan.

 

2. Draag geen grijze kleren

Je hebt vast wel eens een grijs shirt aangehad met gym. Ineens had je daar je zweetplekken zitten. Oeps! Dit geldt ook voor lichtblauw, pasteltinten en wit. Vaak zie je in deze kleuren de plekken van je oksels goed. Draag dus donkere kleren als zwart of donkerblauw, want vocht zie je daar niet zo goed op.

 

3. De stof

Stof doet ook veel met je lichaamstemperatuur. Boven de 25 graden heeft je lichaam eigenlijk geen kleding meer nodig om zich warm te houden. Kleding dragen we dan vooral om ons te beschermen tegen de zon en een boel blikken tegen te gaan als we naakt over straat gaan. De volgende stoffen zijn fijn met het warme weer:

  • Katoen: Katoen is een goede optie, want deze vangt de hitte niet op en het laat vocht wegtrekken. Weg met die zweetplekken.
  • Linnen: Linnen is ook een heerlijke lichte stof en is speciaal voor warm weer gemaakt. Het is namelijk een natuurlijke stof dit hitte buiten houdt. 
  • Lichte wolsoorten: Licht geweven wolsoorten doen het goed met warm weer. Dit is ook wederom een natuurlijk materiaal en reguleert de temperatuur van je lichaam. 

 

4. Géén synthetische stoffen

Synthethische stoffen als polyester en viscose kun je beter vermijden. Deze laten namelijk geen lucht door en daardoor krijg je zweetplekken. Deze willen we juist voorkomen. Kledingmerken mixen tegenwoordig de natuurlijke stoffen en kunststoffen door elkaar. Check dus even het labeltje van het kledingstuk voordat je het aantrekt. Je staat soms voor een verrassing.

 

Kledingtips tegen zweetvlekken

We hebben nog een aantal tips tegen zweetplekken voor je op een rijtje gezet:

  • Draag wijde kleding, want dan kan het zweet niet zo snel in je kleding trekken.
  • Draag stofjes met print, want zo vallen de plekken niet zo op.
  • Draag inlegkruisjes onder je oksels, want deze vangen het zweet op. Zorg er alleen wel voor dat je ze niet kunt zien. Je hebt bij de drogist zelfs okselpads die je kunt kopen. 
  • Draag een extra hemd of shirtje onder je kleding. Het vangt heel wat zweet op.
  • Scheer je oksels, want de haartjes houden zweet vast en daardoor ga je stinken.
  • Kies voor een hemdje in plaats van een t-shirt. 

Altijd zweetplekken voorkomen blijft een opgave. Als ze er zitten, so be it. Er zijn meer mensen die dit hebben. Maak je er niet druk om, want stress zorgt voor meer zweet.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top