Nagellak

Beschadigde nagels door gellak? Zo herstel je ze binnen no-time

Beschadigde nagels door gellak? Zo herstel je ze binnen no-time

Gellak op je nagels is hartstikke leuk en aardig, totdat je het eraf haalt en met ernstig beschadigde nagels door het leven moet gaan. Het oogt niet mooi, maar het voelt ook helemaal niet prettig. Je wil je nagels natuurlijk graag beschermen en herstellen. Inspiratie nodig voor hoe je dat doet? Lees dan gauw verder!

Wat is gellak?

Gellak is in vergelijking met traditionele nagellak een fijne uitkomst voor mensen die hun nagels iets langer dan één dag mooi willen hebben. Je kunt hier zo'n twee weken van genieten voordat je een nieuwe set moet aanbrengen. Aan deze lak is gel toegevoegd waardoor het stukken beter blijft zitten op je nagels. Gellak moet je namelijk uitharden onder een LED- of UV-lamp.

Verwijderen van gellak

Het verwijderen van gellak is helaas niet zo makkelijk als bij normale nagellak. Het slimste is om naar een nagelsalon te gaan en het daar te laten weghalen, maar als je liever DIY's doet, dan kan dat ook. Na het verwijderen van de gellak, voelen je nagels vaak broos en beschadigd aan. Wil je je nagels herstellen? Doe dat dan met deze tips van nagelstyliste Vivian Scholten.

Nagels strippen

Tijdschrift LINDA. ging in gesprek met nagelstyliste Vivian Scholten en vroeg haar het hemd van het lijf over gellak, het verwijderen ervan en natuurlijk het herstellen van de nagels. "Beschadigingen komen niet door de gellak zelf", zegt de nagelstyliste. "Het verwijderen of vijlen maakt dat de nagel beschadigd raakt. Er wordt te veel vanaf gevijld, je trekt het eraf of laat het niet lang genoeg weken om het eraf te halen. Als je het er steeds verkeerd afhaalt, strip je de nagel langzaam af."

Beschadigde nagels door gellak herstellen

Grote kans dat je nagels beschadigd zijn dus, na het gebruik van gellak. Maar hoe herstellen we dit weer? Hoe maken we onze nagels weer sterk en gezond? "Als je je nagels op en top wil verzorgen, is het gebruik van twee keer per dag nagelriemolie aan te raden. Als je daar niet aan komt, is één keer per dag ook al goed", aldus Vivian. Ook adviseert ze om vitamine B te slikken, aangezien dat goed is voor haar en nagels.

BIAB

Wil je je nagels er toch mooi uit laten zien, zonder dat je ze verder beschadigd? Dan is het laten zetten van BIAB ook een goede optie volgens Vivian. "BIAB beschermt de nagel tegen beschadigingen. Ondanks dat je ook dat moet laten uitgroeien om gezonde nagels te krijgen, kan het in de tussentijd helpen tegen gevoeligheid. En ziet het er toch wat mooier uit."

Wachten, wachten en nog eens wachten

Je kunt alle trucjes gebruiken om je nagels gezonder te maken, maar uiteindelijk zul je toch moeten wachten. "Nagel is dood materiaal. Je zult het beschadigde deel van de nagel moeten laten uitgroeien. De nagel zal niet verbeteren, maar je kan wel voorkomen dat-ie verder beschadigt". Scholten geeft aan dat het ongeveer een half jaar duurt voor je nagels zijn uitgegroeid.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top