Nagellak

Dit is de nieuwe cat-eye nageltrend die je wil proberen

Dit is de nieuwe cat-eye nageltrend die je wil proberen

Overal om je heen vind je inspiratie voor je nagels. Van kleuren tot de stijl en de thema’s. De cat eye nageltrend is daar een voorbeeld van. Dit is geïnspireerd op, de naam zegt het al, de ogen van katten. Bekende personen liepen ermee rond, het is al heel vaak opgezocht op internet en populair op Tiktok. Dit is wat je er over wil weten.

Lees ook: Met deze tips geef je jouw nagelgroei een enorme boost

De cat-eye nageltrend

De cat-eye nageltrend lijkt op normale gellak, alleen zitten er in deze nagellak stukjes metaal verwerkt. Daar creëer je prachtige en unieke effecten mee waarbij de kleuren van de nagel bewegen. Door de glinsterende vorm van de nagels, lijken ze op het glanzende oog van een kat, vandaar de naam.

Zelf aan de slag

Uiteraard heb je de keuze om het in een manicure of nagelsalon aan te brengen, maar het is net zo leuk om het thuis te doen. Koop een nagellak of gel waar magnetische deeltjes of kleine stukjes metaalpoeder in zitten en houd er een magneetje boven. Zo verplaats je de glitter, creëer je vormen en maak je de meest knappe designs.

Volg dit stappenplan als je het thuis zelf wil doen:

  1. Begin met een base coat, dit breng  op je nagel aan om te voorkomen dat de kleur in de nagel trekt, want dat wil je natuurlijk niet hebben.

  2. Breng een dun laagje van de cat-eye gellak aan en laat uitharden onder de nagellamp.

  3. Breng nog een laagje cat eye gellak aan en hard deze laag nog niet uit. Houd de magneet ongeveer 5 seconden boven de nagel, totdat je het gewenste effect hebt. Daarna hard je de laag uit onder de lamp. Doe dit nagel voor nagel. Let er goed op dat je dunne laagjes aanbrengt.  Dikke lagen worden snel lelijk en drogen niet snel genoeg zonder dat je het doorhebt. Hierdoor ontstaan bobbeltjes, deukjes en ribbelt het. Dat is zonde.

  4. Tevreden? Breng als laatste een no wipe topcoat aan en laat ook dit laagje uitharden onder de uv/led lamp. Breng daarna nog wat nagelriemolie aan en masseer het goed in.

Meer op Instagram

Traditioneel maak je de vorm van een kattenoog, maar afhankelijk van de vorm van de magneet en waar je deze vasthoudt, varieert het eindresultaat. Maak bijvoorbeeld een hartje: lak je nagels met cat-eye-nagellak, houd het magneetje erboven voor het eerste design, buig een ijzeren paperclip met een tang tot een hartje en houd dit aan de zijkant van je nagel. Helemaal leuk voor een date of op Valentijnsdag.

Cat Eye Satin collectie

nagellak

Bron: Vogue.nl | grazia.nl | lakkiegellak.nl
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top