Beauty

Alles wat je moet weten over de buccal fat removal trend

Alles wat je moet weten over de buccal fat removal trend

Er is een nieuwe trending plastische chirurgie ingreep, buccal fat removal. Er gaan veel speculaties rond over celebrities die deze operatie misschien wel hebben ondergaan. Wat houdt buccal fat removal precies in?

Lees ook: Dit zijn de plastische chirurgie trends die we veel zien in 2024

Wat is buccal fat?

Je buccal fat is het vet tussen je kaak- en kauwspier. Het is een deel van je wang dat bij sommige een beetje uitsteekt. Veel mensen vinden dat buccal fat je jonger laat lijken. Toch laten veel celebrities hun baccal fat verwijderen.

Hoe zie je eruit als je dit weghaalt?

Wanneer je je buccal fat laat verwijderen, krijg je een spitser gezicht. Je wangen zien er holler uit en je kaak en jukbeenderen lijken meer gedefinieerd. Je gezicht ziet er dunner uit. Buccal fat removal en de Ozempic trend zijn tegelijkertijd populair geworden. Het verlangen om er dun uit te zien, wordt vergroot door de popularisering van deze trends

Is het veilig?

De procedure op zich is in principe ongevaarlijk. Net als veel andere plastische chirurgie is er een helingstijd. Je haalt immers wel een stukje van je lichaam weg. Wel versterkt deze trend het verlangen naar een dun uiterlijk. Door dit verlangen wordt de ‘diet culture’ populairder. Hierdoor komen mensen misschien wel in onveilige situaties, zoals te weinig eten, in de hoop dunner te worden. In dat opzicht is de buccal fat removal trend dus niet veilig. Het vergroot een onrealistisch schoonheidsbeeld. Mensen zijn nou eenmaal met buccal fat geboren.

Hoe- veel kost een procedure?

Hoewel het niet een grote operatie is, is buccal fat removal behoorlijk duur. Het kost tussen de €5.000 en €20.000. Dit verschilt per locatie en chirurg. De operatie duurt ongeveer één uur. Het duurt vervolgens zo’n twee weken om het eindresultaat ervan te zien.

Celebrities met buccal fat removal

Veel celebrities laten hun buccal fat verwijderen. Chrissy Teigen bijvoorbeeld. Zij spreekt hier openlijk over. Andere celebrities worden hiervan beschuldigd maar komen hier niet voor uit. Grote namen als Bella Hadid en Miley Cyrus bijvoorbeeld worden ervan verdacht de procedure te hebben ondergaan.

Meer op Instagram

Je bent ook mooi met buccal fat

Moet jij nu je buccal fat ook laten verwijderen? Wij vinden van niet. Hoewel de trend er bij meeste celebrities prachtig uit ziet, is buccal fat juist een mooi deel van je gezicht. Op latere leeftijd heb je misschien spijt van deze procedure omdat je er nog ouder uit ziet voor je leeftijd. Je hebt een jongere uitstraling met buccal fat en buccal fat removal is maar een trend. Celebrities hebben genoeg geld om het vet weer terug te spuiten voor andere is dat behoorlijk sparen. Daarbij zijn er veel celebrities die er met hun buccal fat geweldig uit zien. Nicola Coughlan bijvoorbeeld.

Meer op Instagram

Bron: vogue.com elle.com
Beeld: gettyimages.nl
Deel dit artikel
Back to top