Fashion

Dit zijn de denim trends die we niet meer zien

Dit zijn de denim trends die we niet meer zien

Jeans zijn van alle tijden. Een goed paar jeans hoort thuis in iedere kledingkast. De manier waarop we jeans dragen verandert wel na verloop van tijd. Dit zijn de denim trends die we niet meer veel zien in 2024.

Mom jeans

Mom jeans waren erg lang helemaal in, toch merken we dat de style zijn momentum verliest. De jeans die de plek van mom jeans innemen hebben een jaren '90 look. De jeans zijn mid rise in plaats van high rise en hebben een meer straight fit in plaats van een baggy look. Het verschil is niet super groot, maar je look wordt er toch iets moderner van.

Denim minirokjes

Op het gebied van rokken is de lengte van de denimrok de orde van de dag. Korte spijkerrokjes zien we eigenlijk niet veel meer. De rokkentrend die we nu juist veel zien is de lange spijkerrok.

Baggy, high waist jeans

Als je high waisted denim draagt, horen ze tegenwoordig niet meer baggy te zijn. De regel is nu dat als je jeans baggy zijn, dat je ze mid of low waisted draagt. Een high waist paar jeans is eerder straight

Witte jeans

Witte jeans zijn al een aantal jaar uit. Toch hoeft dit niet te betekenen dat lichte jeans niet meer kunnen. Ga in plaats van wit, voor gebroken wit of beige denim. Dit geeft je look een zomerse touch die wel bij de tijd blijft.

Flares

Flaired jeans waren een aantal jaar geleden helemaal in. Toch zien we ze tegenwoordig steeds minder. De look die deed denken aan de jaren '70 verdwijnt weer uit het straatbeeld. In plaats van flares zijn jeans met een barrelvormige broekspijp helemaal in. Hiermee krijg je weer eens een ander baggy effect om je benen.

Strakke skinny jeans

Skinny jeans waren zo 2010 toch? Ook in 2024 zien we dit model niet echt veel meer. Als je niet van een baggy look houdt, is een meer straight legged paar jeans de way to go. Een cigarette silhouette is momenteel in voor jeans die wat strakker om je been zitten. Deze gaan recht naar beneden en zitten bijvoorbeeld wat losser bij je enkels.

Cropped broekspijpen

Tot slot zien de jeans met cropped broekspijpen ook een stuk minder. Als je wil dat je broek wat eerder stopt bij je enkels, is het nu in om je broekspijpen weer op te rollen. Dit geeft de look wat meer edge. In 2024 doen we niet meer aan blote enkels!

Bron: WhoWhatWear
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top