Lifestyle

Veelvoorkomende wijnsoorten op een rij

Veelvoorkomende wijnsoorten op een rij

Een klein duikje in de wereld van wijn: er zijn talloze variaties om uit te kiezen. Ben je een echte liefhebber? Dan weet je er vast het een en ander vanaf. In dit artikel vertellen we je meer over een aantal geliefde wijnsoorten.

Veelvoorkomende wijnsoorten op een rij

Grote kans dat je veel van deze wijnsoorten al kent, want we noemen er een paar die het vaakst over de toonbank gaan. Misschien staat je favoriet er toevallig tussen of maakt het je nieuwsgierig naar een nieuwe soort. Dit zijn een aantal populaire wijnen:

1.      Italiaans rood

Italië heeft een breed scala aan wijnen te bieden. In ons koude kikkerlandje zijn er dan ook verschillende Italiaanse wijnsoorten te verkrijgen, afkomstig uit verschillende regio’s. Samen met Toscane wordt Piemonte wel eens de beste wijnstreek genoemd. Van de druifsoorten worden voornamelijk rode wijnen gemaakt. Dit land is een waar paradijsje voor rode wijnliefhebbers en produceert voor een aantal van de meest populaire merken.

2.      Muskaatwijn

Ook wel bekend als muscat of muscato. Dit is een verzamelnaam voor aromatische en meestal vrij zoete wijnen. De druiven behoren tot de zogeheten muskaatfamilie. Dit is een van de oudste druivenrassen. Verwacht vooral zoet, geparfumeerd en een bloemig aroma. De sweet taste maakt ‘m vooral geschikt als aperatief of dessertwijn.

3.    Pinot Grigio

De Pinot veroverd steeds meer harten en dat is niet voor niets. De wij is gemaakt van druiven met een blauwgrijzige schil en daar komt de naam dan ook vandaan: grigio betekent grijs. De smaak is licht en verfrissend. Afhankelijk van het type kan je subtiele aroma’s herkennen, zoals die van perzik, citroen of bepaalde kruiden. Deze soort past bij verschillende gerechten en versterkt de smaak daarvan op een subtiele manier.

Meer lezen: Avondmens? Dan herken je deze 8 dingen

4.     Sauvignon Blanc

Klassieke aroma’s en een verfrissende zuurte, dat is waar Sauvignon bekend om staat. Deze wijn is een tijdloze favoriet. Net zoals bij de Pinot zijn hierin vaak citrusachtige aroma’s toegevoegd. Dit type staat bekend om z’n ‘groene geur’. Het is een frisse wijn die bij iedere gelegenheid past: van een zomers tuinfeestje tot een middagje terassen.

Genoeg keuzes om je zintuigen te prikkelen en nieuwe culinaire hoogtes te verkennen. Of je nu meer van rood of wit houdt, licht of zwaar en fris of zoet: er is voor ieder wat wils en er valt veel te ontdekken in de wereld van wijn.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top