Lifestyle

Back to basic: de opkomst van traditionele kooktechnieken

Back to basic: de opkomst van traditionele kooktechnieken

Eén van de meest geliefde trends van dit moment, zijn de traditionele kooktechnieken. Niet alleen worden er weer meer en meer kookboeken met deze technieken uitgebracht, het is ook weer steeds vaker terug te zien als je gaat uit eten. Maar waar herken je deze vorm van koken nu eigenlijk aan? En hoe kun je dit erg makkelijk integreren bij jou in de keuken in huis? We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Er wordt meer en meer gewerkt met pure en eerlijke producten 

Het gebruik van pure en eerlijke producten is vandaag de dag steeds geliefder. Denk daarbij aan het gebruik van groenten uit de moestuin en lokaal vlees. Beter voor de planeet en het is ook nog eens enorm smaakvol. Er bestaan tegenwoordig steeds meer initiatieven die het gebruik van pure en eerlijke producten stimuleren. Dit maakt het uitzoeken ervan dus ook weer net even wat makkelijker.

Producten in grove stukken snijden is sterk in opkomst 

Je bent vast en zeker bekend met het snijden van groenten en fruit in kleine blokjes of reepjes. Dit is een snijtechniek waar je ook tijdens een koksopleiding mee in aanraking komt. Natuurlijk blijven deze technieken nog steeds erg belangrijk, maar er is ook een duidelijke verschuiving te zien. Zo worden steeds vaker producten in grove stukken gesneden. Dit zorgt voor een robuuste uitstraling en het past daardoor dus ook perfect bij de traditionele kooktechnieken. Al met al is dit dus zeker een techniek om goed in de gaten te blijven houden.

Investeer altijd in een goede messenset als je met traditionele kooktechnieken aan de slag gaat 

Is je interesse gewekt en ga je maar al te graag aan de slag met deze traditionele kooktechnieken? Dan is het altijd een goed idee om als eerste te investeren in een messenset van erg hoge kwaliteit, bijvoorbeeld van het hoogwaardige merk Sumisu Knives. Waarom? Door verschillende soorten messen in huis te halen, kun je ook weer net even wat makkelijker verschillende soorten producten snijden. Sumisu Knives geeft aan dat de messen langer mee gaan, omdat je ze op de juiste manier gebruikt. Daarnaast ga je erg hygiënisch te werk en je werkt ook net even wat efficiënter door aan de slag te gaan met verschillende soorten messen. Jouw favoriete messen shop je eenvoudig en snel online, zodat je in een mum van tijd nieuwe kooktechnieken kunt uitproberen. Haal je binnenkort ook al meerdere Japanse messen in huis?

Deel dit artikel
Back to top