Interior

Wil jij je huis opfleuren? Probeer een van deze vijf interieurstijlen

Wil jij je huis opfleuren? Probeer een van deze vijf interieurstijlen

Heb jij het idee dat je huis toe is aan een nieuwe interieurstijl? Er zijn ontzettend veel stijlen om uit te kiezen. Om jou te helpen met wat inspiratie opdoen, hebben wij onze favoriete interieurstijlen voor jou verzameld! Probeer eens een van deze vijf interieurstylen om jouw huis op te fleuren.

Neoclassicisme

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om in een kasteel te wonen? Neocassicisme kan je precies dat gevoel geven. Deze interieurstyle haalt inspiratie uit eerdere periodes uit de geschiedenis, voornamelijk van de hogere klassen. Luxe en elegantie zijn de twee belangrijkste elementen van deze style. Voer de style door door je huis op te lichten met lichte kleuren en gebruik te maken van vintage meubels die luxe uitstralen. Voeg daarnaast kunst toe, zoals bijvoorbeeld beeldjes en schilderijen.

Brutalisme

Cement en beton zijn trendy voor in huis! Een style die tegenwoordig erg populair is, is brutalisme. Deze style is te herkennen aan de betonnen vloeren, muren, pilaren of zelfs keukenbladen. Deze style is perfect voor wie houdt van een opvallende maar simpele style. Om deze style in je huis te verwerken, kun je woonaccessoires aanschaffen van harde materialen. Denk bijvoorbeeld aan plantenpotten.

Surrealisme

We kennen de term surrealisme vanuit de kunstwereld. Ook in de wereld van interieur is surrealisme een ding, en het is dit jaar erg populair. Het doel is om je huis om te toveren tot een soort droomachtige wereld, een sprookje als het ware. Wees dus vooral creatief met deze style en laat je verbeelding de vrije loop. Je kan deze style doorvoeren in vrijwel alles, van meubels tot accessoires en van je muren tot je plafond en vloer.

Modern maximalisme

Maximalisme zien we veel terug in 2023. Ook in ons interieur zien we deze style veel terugkomen. More is more! De truc is om een samenstelling van decorstukken te maken die perfect op elkaar aansluiten. Hou je maximalistische interieur modern door gebruik te maken van moderne accessoires zoals vrolijke kussentjes en lampjes. Deze style is niet voor de mensen die houden van een rustig huis. Niks is te gek!

Neutrale tonen en natuurlijke materialen

Tot slot kun je je huis opfleuren door de natuur een rol te laten spelen in je interieur. In 2023 zien we veel woningtrends die hun inspiratie uit de natuur. Denk aan de kleuren die er worden gebruikt. Een trend die momenteel erg populair is, is het gebruik van neutrale en aardetonen. Daarnaast kun je de planeet je inspiratie laten geven door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan aardewerk!

Bron: Vogue, Elledecor
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top