Lifestyle

Hoe bespaar je water tijdens het douchen?

Hoe bespaar je water tijdens het douchen?

Is je gasrekening torenhoog? Dan is het misschien slim om te letten op het douchen om water en geld te besparen. Er zijn verschillende manieren om geld te besparen met douchen, wij hebben ze op een rijtje gezet.

Kort douchen

Je bespaart per jaar ruim 15.000 liter warm water als huishouden als je maximaal vijf minuten doucht per keer. dat is zo'n 60 kubieke meter gas per jaar en scheelt tientallen tot honderden euro's. Houd je daarom aan dit tijdslimiet, maar als dat lastig is kun je bijvoorbeeld muziek gebruiken om de tijd bij te houden.

Luister muziek

De kans is groot dat je al muziek luistert tijdens het douchen, en waarschijnlijk heb je je vast playlist aanstaan en komen er meerdere liedjes voorbij, waardoor je al heel snel meer dan een kwartier onder de douche staat. Drinkwaterbedrijf Dunea heeft daar een oplossing voor: ze hebben namelijk een playlist aangemaakt dat 'Douchen met Dunea' het. Hier staan allemaal nummers in die ongeveer vijf minuten duren. Kies een liedje uit deze lijst, en zodra dit liedje eindigt weet je dat het tijd is om te stoppen met douchen. Zijn deze liedjes niet helemaal jouw smaak? Zoek dan '5 minute long songs' op, en je hebt genoeg keuze uit liedjes met dit tijdsbestek. Luister op deze manier naar je favoriete artiesten, en bespaar er water én geld mee!

 

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top