Fashion

Zó scoor jij de beste items in de sale

Zó scoor jij de beste items in de sale

We love sale! De sale is het moment om die prachtige items te scoren voor een lagere prijs. Toch is goed scoren in de sale best lastig, het is bijna een vak op zichzelf. Dit is hoe jij de beste items kunt scoren in de sale.

Kom vroeg shoppen

Sales duren vaak wel een tijdje. De lengte van de sale verschilt per winkel, sommige duren meerdere weken terwijl andere sales maar een paar dagen duren. Je kunt er het beste zo vroeg mogelijk bij zijn. Alle mooie items zullen aan het begin van de sale nog te krijgen zijn. Als je te lang wacht zijn alle mooie dingen misschien al weg of is jouw maat uitverkocht. Wees er dus vroeg bij! Vroeg op de dag gaan winkelen is ook verstandig. Tijdens de sale lijken winkels soms net een slagveld. Alles ligt overhoop en je kunt hierdoor vrij weinig vinden. Aan het begin van de dag is alles nog netjes, dit is het beste moment om te gaan.

Schrijf je in voor online nieuwsbrieven

Deze tip is vooral handig voor online shoppen. Wanneer je ingeschreven bent voor de online nieuwsbrief, word je altijd op de hoogte gehouden van wanneer er sales plaatsvinden. Hierdoor ben jij er altijd vroeg bij en loop je de items op jouw wishlist nooit mis. Sommige winkels geven ook een eenmalige korting als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dat is ook mooi meegenomen!

Maak een wishlist

Sales zijn vrij onoverzichtelijk. Je ziet met die grote hoeveelheid mensen en kleding door de bomen het bos niet meer. Het is nogal overweldigend en daardoor kun je je focus verliezen en dus mooie items mislopen. Wanneer je van tevoren weet wat je wil kopen, kun je een stuk gerichter shoppen. Ga dus eerst eens rondsnuffelen op de site van de winkel. Sla items op die je graag wil scoren en ga hier gericht naar op zoek. Als je het item niet kunt vinden, kun je het altijd nog aan een medewerker vragen. Je hebt tenslotte de naam van het item bij de hand. Mochten ze het niet meer in de winkel hebben, dan kun je het altijd nog online bestellen. Sales in de winkel gaan vaak samen met online sales.

Zoek in de onverwachte hoekjes

Soms liggen de mooiste items op de plekken waar je ze het minst zou verwachten. Neem als je gaat shoppen de tijd om de hele winkel door te spitten. Kijk op de lage en hoge plankjes en in de hoekjes van de rekken. Items die verstopt zijn, zullen minder opvallen voor het grote publiek en liggen dus voor het oprapen. Soms hangen er ook nog leuke items aan het rek bij de paskamers!

Neem de tijd om de items te passen

We weten dat passen tijdens de sale niet altijd even leuk is. Soms is het druk in de winkel en sta je lang in de rij voor de paskamers. Toch is het echt de moeite waard. Door de items te passen weet je zeker of ze je wel echt mooi staan en of ze wel goed passen. Kledingmaten zijn niet altijd even consistent en dus zal niet alles altijd passen. Daarnaast is het terugbrengen van items uit de sale soms ook een gedoe. Door de items te passen voordat je ze koopt, kun je dit voorkomen. Tot slot is het ook verstandig om de items even goed te inspecteren. Items worden vaak door meerdere mensen gepast voordat ze verkocht worden. Het kan dus zo zijn dat je een item te pakken hebt met vlekken of beschadigingen. Als je deze op tijd ziet, bespaar je jezelf weer een retournering.

Happy shopping!

via GIPHY

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top