Interior

Deze items mogen niet ontbreken in jouw trendy bohemian interieur

Deze items mogen niet ontbreken in jouw trendy bohemian interieur

Een nieuw jaar betekent niet alleen nieuwe kansen en mogelijkheden, maar soms ook een nieuwe look! En nee, we bedoelen niet dat je zelf in de make-over gaat. Geef je huis eens een opfrisbeurt. Ga bijvoorbeeld voor een trendy bohemian interieur. Dat klinkt misschien heel uitbundig, maar boho past bij iedereen. Wedden dat je één van deze interieuritems wel kan waarderen?

Wat is een bohemian interieur?

Bij een bohemian interieur is niets fout. Bij dit soort interieurs mag namelijk alles en komen verschillende stijlen samen. De term ‘bohemian’ is afgeleid van het Franse woord bohemién, dat verwijst naar opstandige groepen uit de negentiende eeuw. Zij streven naar vrijheid, rebelsheid en de keuze om hun eigen weg te bepalen. Een bohemian interieur past hier goed bij dankzij de mix van stijlen, het creatieve en de vele kleuren. De interieurstijl heeft daardoor wel wat weg van een Oosters of Marrokkaans interieur.

Wat zijn typische boho kleuren?

Als je een boho interieur bekijkt, zie je vaak verschillende vintage items en ook veel persoonlijke dingen. Dit wordt vervolgens gecombineerd met heftige, vrolijke kleuren, zoals paars, turquoise, azuurblauw, diverse groentinten, okergeel en felroze. Ook natuurlijke tinten als taupe, beige en bruin worden niet vergeten. Als je vervolgens zorgt dat de basis van je interieur rustig is, wordt het nooit over de top. Dan kun je qua styling helemaal losgaan.

 

Hanglamp Rotan – Rotan – Ø54cm bij Dutch Homelabel

bohemian interieur items rotan hanglamp

Poef Spanga bij Woonexpress

bohemian interieur items katoenen poef

Sierkussen Verband bij Woonexpress

bohemian interieur items velvet kussen

Bijzettafel Colon – Hout – Ø46+Ø56cm bij Dutch Homelabel

bohemian interieur items houten bijzettafel

Kast Sole – Bruin – 30x100x169,5 cm bij Dutch Homelabel

bohemian interieur items houten kast

kunstplant eucalyptus bij HEMA

bohemian interieur items planten

Bron: Westwing
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top