Wedding

Inspiratie: originele thema's voor bruiloften

Inspiratie: originele thema's voor bruiloften

Het plannen van een bruiloft kan stressvol en overweldigend zijn. Er zijn zoveel details om rekening mee te houden, van de jurk tot de bloemen, van het eten tot de locatie. Het thema van je grote dag kan echt de toon zetten voor je feest. Als je op zoek bent naar iets origineels, vind je in dit artikel enkele ideeën.

Thema's voor bruiloften

Als het gaat om thema's voor een bruiloft, zijn er eindeloos veel keuzes. Zo kies je bijvoorbeeld voor een bepaalde kleur (behalve wit natuurlijk) of bijvoorbeeld een jaartal. Wil je echt origineel zijn en er iets creatiefs van maken? Kies dan voor één van de leuke thema's die wij hieronder voor jou toelichten. Zo weet je zeker dat deze dag een onvergetelijke dag wordt waar iedereen naar uitkijkt. 

Ga voor bohemian

Als je een buitenmens bent die van de natuur houdt, waarom omarm je die dan niet met een bohemian thema voor je bruiloft? Denk aan veel groen, wilde bloemen en veel twinkelende lichtjes. Laat je gasten zich na het eten verzamelen rond een kampvuur en dans tot diep in de nacht onder een sterrenhemel.

Tropisch

Een bruiloft met een tropisch thema is perfect voor bruidsparen die hun gasten naar het paradijs willen brengen zonder de stad te verlaten. Ook als je je bruiloft wél op een tropische locatie houdt, is dit een goede optie, Je kunt een weelderige oase creëren met tropische bloemen en gebladerte zoals orchideeën, palmbladeren, anthuriums en monsterabladeren. Serveer een scala aan heerlijke eilandcocktails en maak plezier met tiki-fakkels als decor.

Retro

Breng vintage flair met een retro-geïnspireerd bruiloftsthema. Kies uit verschillende decennia zoals 50s rockabilly stijl of 70s disco vibes: de mogelijkheden zijn eindeloos. Van kleurrijke tafelschikkingen tot platenspelers die klassieke vinylplaten afspelen als achtergrondmuziek, er zijn veel manieren om dit idee tot leven te brengen. En vergeet niet de leuke rekwisieten die je kunt gebruiken voor foto's - een explosie uit het verleden waar iedereen van geniet.


Als het gaat om het plannen van je speciale dag, wees dan niet bang om buiten de gebaande paden te denken. Een uniek thema zal je bruiloft echt onvergetelijk maken; je gasten waarderen iets creatiefs dat ze nergens anders zullen vindenn Of je nu gaat voor boho-chic of terug in de tijd gaat met vintage vibes, deze ideeën helpen je een onvergetelijk feest te creëren dat helemaal draait om jullie twee als koppel. Veel plezier met het plannen en een gelukkig feest.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top