Fashion

Jurken trends 2023: deze items moet je dit jaar in je garderobe hebben

Jurken trends 2023: deze items moet je dit jaar in je garderobe hebben

De temperaturen zijn momenteel koel in ons kikkerlandje en we genieten ervan. Maar dat blijft natuurlijk niet zo, want dit jaar mogen we weer los met jurken in allerlei vormen en maten. We hebben de leukste jurken trends van 2023 voor je verzameld om jouw garderobe wat fleur geven.

Jurken trends 2023: begin je jaar goed met onze favoriete items

Ieder jaar zijn we blij dat we de jurken en rokken zowel in de zomer als in de winter kunnen dragen. Het blijven items om instant vrolijk van te worden. Zo nu en dan heb je een nieuw exemplaar nodig omdat oude niet meer passen of gewoonweg niet meer jouw smaak zijn. Van mini tot maxi jurk, of lekker een rok om in te flaneren: er valt wat te kiezen met zo'n kledingstuk om je lijf. Daarom hebben wij de mooiste jurken trends van 2023 voor jou op een rijtje gezet, zodat jij met gemak jouw nieuwe items kunt shoppen.

1. De maxi jurk

Trends komen en trends gaan, zo werkt het ook met kleding. Eén van deze trends voor 2023 is de maxi jurk: oftewel een alternatief voor je zomerjurkje, maar dan net wat langer. Deze jurk biedt warmte als het koud is. Maxi rokken zijn lange rokken die zo'n beetje tot je enkels komen. Omdat de rokken lang zijn, zijn ze perfect voor ieder seizoen. Door er een panty onder te dragen, zijn je benen verwarmd. En is het mooi weer, dan laat je die achterwege. Met een paar accessoires om te stylen zie je er met een maxi jurk super stijlvol uit. 

maxi jurken trends 2023

Claudie PierLot maxijurk bij DeBijenkorf.nl

2. De mini jurk

Een mini jurk: dit kledingitem is ideaal voor het weekend en voor feestelijke gelegenheden. Nogal logisch ook dat dit jurkje in dit lijstje van trends voor 2023 hoort. En daar zal hij vermoedelijk ook nog wel een aantal jaren blijven. Van stijlvolle prints tot losse materialen: je kan alle kanten op met de mini jurk. De little black dress blijft echt onze all time favourite. Maar we hebben meer keuze in dit type kledingitem. We zetten ze voor je op een rijtje!

mini jurk jurken trends 2023

Phase Eight minijurk bij DeBijenkorf.nl

3. Slip dresses

Daar is hij weer! In 2023 gaan we deze jurken vol kant zeker terugzien. De 'lingerie jurk', zoals de bijnaam luidt, is een combi van vrouwelijk, comfortabel en chique. Precies waar wij dol op zijn. Ook perfect om te dragen zonder er iets overheen. Moeten de temperaturen wél even boven de 20 graden uitkomen, uiteraard. Of je draagt 'm lekker thuis. Is je vriend(in) gegarandeerd blij mee ;-)

4. Bandeau jurk

Ah: de bandeau jurk! Met recht heeft dit item een plaatsje in ons jurken trends 2023-lijstje. Een loeistrakke bandeau-jurk spotten we niet voor niets op de catwalk, dus wellicht ook in jouw garderobe? Dit is wel een jurkje dat vraagt om accessoires. Wellicht een mooie opvallende ketting, een stijlvol tasje en schoenen in een tegengestelde kleur?

 

5. Tie-dye jurk

Last but zeker not least in dit lijstje met jurken trends 2023: de tie-dye jurk. Of de ombré dress, het is maar net hoe jij het wil noemen. Het belangrijkste nieuws is: deze dress komt in 2023 weer helemaal terug. Kleding-items met vervaagde kleuren of allerlei gekke overlopen zijn vooral komende lente en zomer een musthave om in je kledingkast te hebben. Genoeg reden om eens te gaan shoppen, toch? ;-)

trends 2023 jurken

Lees ook: De bolero is terug: zo stijl je de '90s trend

Beeld: GettyImages, Bijenkorf
Deel dit artikel
Back to top