Fashion

Deze lente jurkjes zijn té schattig om niet te hebben

Deze lente jurkjes zijn té schattig om niet te hebben

De lente is vaker niet voorspelbaar dan wel. De ene dag zon, de andere regen en dan ineens sneeuw (herinneren we april 2021 nog?). Elk kledingstuk komt uit de kledingkast, om je zo voor de juiste temperaturen te kleden. Wij geven je alvast een voorproefje op de zon met deze prachtige lente jurken.

Lees ook: Dit worden de grootste modetrends voor deze lente

Bloemen = lente

Bloemen zijn écht lente. Alles gaat weer groeien en de kleuren komen terug in de natuur. Daarom mogen die kleuren en printjes ook terugkomen in de kledingkast. De kleur die je kiest en het printje maakt niet uit, als het maar fleurig is! Daarnaast heb je bij deze jurk minder aankleding en accessoires nodig. De jurk zelf spreekt al genoeg. Gooi er een leuke sneaker onder en pak een basic tasje en je bent klaar om de zon in te gaan.

Roze Ydence Midi Jurk Dress Rhode van Omoda

Roze Ydence Midi Jurk Dress Rhode

Black is back

Ook deze zwarte jurk is een klassieker in de kledingkasten. De kleur past bij elk seizoen en is dus niet te missen deze zomer. Deze jurk is best simpel, waardoor je de mogelijkheid krijgt om het helemaal naar jouw stijl te stijlen. Gooi er een leuk denim jasje overheen met een witte sneaker voor een casual look. Voor iets stoerder kies je voor een leren jasje. Ga wild met accessoires, deze jurk is het canvas en jouw styling is de verf!

Regular fit V-hals lange jurk

Regular Fit V-hals Lange Jurk

Denim

Naast dat denim er leuk uit ziet, is het ook nog eens comfortabel. De jurken zijn gemaakt van stof dat ademend, waardoor de mogelijke warmte, die je in de lente zomaar tegen komt, een stuk verdraagbaarder. Daarnaast is een denim jurk tijdloos. Of je deze nu vandaag koopt of al een aantal jaar terug hebt gescoord, het is nog steeds in de mode. Ook is de duurzaamheid van een denim jurk een voordeel. Deze jurken zijn vaak gemaakt van een stevige stof, waardoor het tegen weer en wind beschermd is. Het is daarom minder erg om meer uit te geven aan een denim jurk. Je draagt het immers langer dan een ander jurk!

Loose Fit O-hals Korte Jurk

Loose Fit O-hals Korte Jurk

Witte jurk?

Witte jurken zijn veel leuker dan dat je denkt. Een bruiloft hoeft echt niet het enige moment te zijn om een witte jurk te dragen. In de lente is dit ook meer dan gewoon. Kijk maar naar (teken)films, waarin de hoofdpersoon in een witte jurk door de groene weilanden rent. Klinkt dat niet heerlijk? Het is geen verplichting om in een witte jurk door de velden te rennen.

Een witte jurk stijl je simpel met een schattig hakje en een gouden ketting ben jij klaar voor de dag. Doe je haar in een sleek bun, doe matching oorbellen in en zet een stijlvolle zonnebril op. Het ligt natuurlijk aan het weer, maar volgens ons ben je nu helemaal klaar voor de lente.

Regular Fit O-hals Lange Jurk

Regular Fit O-hals Lange Jurk

Strepen

Wat ook zo’n tijdloos printje is, zijn strepen. Strepen komen in alle soorten voor op allerlei kledingstukken, maar hier focussen we vooral op de jurk. Verticale strepen verlengen. Naast dat je de optie heb om een simpele effen jurk te kiezen, geeft een printje de outfit net meer flair. Elke vorm van streepjesjurk is leuk, maar voor de lente is deze jurk echt een aanrader. We hopen natuurlijk op een lente vol zon en gezelligheid!

Regular Fit Vierkante Hals Lange Jurk

Regular Fit Vierkante Hals Lange Jurk

Schattig

Deze jurk is echt heel schattig. Het kortere model maakt het minder geschikt voor de koudere lentedagen, maar als het zonnetje schijnt sta jij paraat. De jurk heeft een subtiele V-hals, waardoor het niet te revealing is. De korte mouwen geven een poof effect, wat de jurk net wat schattiger maakt dan andere jurken.

Gelukkig bestaan er ook nog leggings en panty’s om onder de jurk aan te doen. Er bestaan tegenwoordig leggings die het laten lijken alsof je een panty draagt. Aan de binnenkant van de legging is een zachte stof. Deze houd je benen lekker warm en irriteert de huid niet. Goede oplossing voor tijdens de koudere dagen, als je toch dat leuke jurkje aan wil.

Regular Fit V-hals Korte Jurk

Regular Fit V-hals Korte Jurk

Korter

Naast een schattig, kort jurkje zijn er natuurlijk nog meer korte jurkjes die te gek zijn. Zie zo deze prachtige, paarse jurk. Naast dat het een kortere jurk is, heeft het ook nog eens een leuk printje én is het een wrap around jurk. Het voordeel van een wrap around jurk is dat je het gemakkelijk aan en uit doet. Als de make-up al gedaan is, is dat perfect. Je hoeft de jurk niet meer over je hoofd te trekken.

Stijl deze jurk met een leuke, hoge laars. Door knielaarzen te dragen lijk je ook nog eens langer. Perfect voor de kleinere dames onder ons. Ga ook voor een subtiele ketting. De jurk krijgt alle aandacht, maar dat betekent niet dat je nek maar zonder sieraden zit.

Paarse Harper & Yve Mini Jurk Jade-Dr

Paarse Harper & Yve Mini Jurk Jade-Dr

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top