Fashion

De bolero is terug: zo stijl je de '90s trend

De bolero is terug: zo stijl je de '90s trend

Van slip dressed tot scrunchies, de jaren 90 beschikt over ontelbaar veel fashion trends die wij tegenwoordig weer steeds vaker terugzien. Ook de bolero maakt een comeback! Zo stijl je hem.

Terug in de tijd: wat is een bolero?

Je kent het vast wel: je hebt net een super leuke outfit samengesteld, maar je hebt het gevoel dat je iets mist. Mouwen bijvoorbeeld! Dat is waar je een bolero perfect voor kunt gebruiken. De bolero is simpelweg een kort jasje met lange of korte mouwen. Dit item zagen we enorm vaak in de jaren '90! Het voegt dus een extra laagje toe aan je outfit zonder dat je andere kledingstukken te veel te bedenken. Je kunt bolero's vinden in de vorm van een jasje, maar ook als een topje of een vest.

Zo stijl je de bolero

Zoals eerder benoemd, zijn bolero's er in allerlei soorten en maten. Je kunt er daarom ook extreem veel kanten mee op. Een van de huidige stijliconen die regelmatig een bolero draagt is Olivia Rodrigo.

Een outfit met een bolero stel je als volgt samen:

Begin met je basis. Kies voor een topje dat bij voorkeur geen mouwen heeft. Als je bolero jouw statement wordt, kun je het beste gaan voor een topje zonder printje. Kies voor een neutrale kleur of voor een kleur die mooi samengaat met de rest van je outfit. Combineer dit topje vervolgens met een broek of rok die jij mooi aan vindt sluiten. Je kunt hierbij opnieuw gaan voor iets neutraals zodat de bolero de ster van de show is, of juist iets kiezen dat lekker opvalt. De keuze is reuze, wees vooral lekker creatief.

Tot slot is het natuurlijk tijd om je bolero toe te voegen. Heb jij nog behoefte aan inspiratie? Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

Shop onze favorieten

Stradivarius - Opengewerkte bolero - €19,99
Boohoo - Korte Getailleerde Bolero met Dubbele Knopen - €56,-
Phase Eight Fay Fluffy openvallende bolero -89,-
Stradivarius - Naadloze bolero - €15,99
Stradivarius - Opengewerkte bolero - €22,99

 

Bron: Byrdie
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top